Nincs meg

2023.08.12. 07:53

Nem találták meg az eltűnt kengurut, hőkamerás drónnal keresik tovább a tatabányai terepjárósok

Csak Jack nyomait találta meg a keresőcsapat, de nem adják fel. Párja hangja segíthet megtalálni.

Goletz-DeáK Viktória

Egyelőre csak nyomokat találtak

Forrás: Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület/Facebook

Jack, a benett kenguru szerdán tűnt el a móri Doriniti Családi Farmról. Most párja, Jill hangját vadhívóra feltöltve erednének az állat nyomába. Mint arról korábban a Kemma.hu beszámolt: a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesület és a Dog Plusz Egyesület segítségét kérték, hogy hőkamerás drónnal eredjenek az ausztrál állat nyomára. 

György Anita, a farm tulajdonosa a Kemma.hu-nak elmondta, hogy bár több helyről is jelezték, hogy látták az állatot, mire a helyszínre értek már nyoma veszett. A polgárőrökkel kiegészülve végül a csapat péntek délután hőkamerás drónnal indult Jack nyomába. Mint mondta: az észlelések alapján végig tudták követni Jack útját, olyan mintha keresné a hazautat. Pénteken délután a farmhoz közeli kukoricaföldnél látták, igy ott kezdték a hőkamerás drónokkal a keresést. Azonban sajnos nem jártak sikerrel.

A tatabányai terepjárósok a közösségi oldalukon számoltak be arról, hogy sajnos csak nyomokat találtak, Jack kenguru nem került elő a kijelölt területen. A keresést a helyiek nem adják fel, így ha ismét látni vélik, ismét mennek a tatabányaiak segíteni. 

Jack gazdája, Anita nagyon hálás a keresőcsapatnak, hogy a szabadidejükben azonnal jöttek, hogy segítsenek megkeresni kedvencét. Hiszi, hogy a csapat segítségével hamarosan előkerül az ugróbajnok, akit párja Jill azóta is magányosan vár közös kifutójukban. 

Anita azt is elmondta, hogy szerdán először quadokkal indultak Jack keresésére. Nem sokkal később jött a telefon hogy látják, így ős is gyorsan kocsiba pattantak és a helyszínre mentek. 

– Láttuk, hallottuk, egy idő után már csak hallottuk, a szürkületben beleolvadt már az erdőbe, sötétedett, nehezen de ott kellett hagynunk Őt. A "szürke" erdő közepén egy könnycseppet elmorzsoltam és belesuttogtam a semmibe: Jack visszajövök érted... Kevesen voltunk ahhoz hogy be tudjuk fogni őt. Nagyon gyors, nagyon ijedt, nagyon fél – árulta el Anita, akinek egy állatorvos is segít a befogásban. 

– Egyeztettem hozzáértő állatorvossal az adagot meghatároztuk de így is veszélyes. A kilövőt be kell állítani egy távolságra és ha annál közelebbről találja el veszélyes lehet. Így ez csak az utolsó lehetőségnek hagyjuk. Először megpróbáljuk szelídebb módon befogni. Többször látták földes úton önkéntesek is járják a környéket quaddal, lovakkal. A következő taktika hogy a párja hangját visszük ki hangfallal. Ha valakinek van olyan vadhívója, amire lehet hangot tölteni és kölcsönadná nekünk a kereséshez kérem keressen meg engem. Nem tudjuk biztosan mennyire ragaszkodik, de otthon úgy tűnt hogy nagyon. Sokszor összebújtak, puszilták egymást – mondta bizakodóan Anita. 

Hozzátette: ha valaki látja Jacket ne próbálja megsimogatni, ne közelítsen felé mert elugrál. Értesítsék a 06 20 980 4090-as telefonszámon. Nem támad, valószínűleg nagyon meg van ijedve, rettenetesen félhet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában