Irányelvek

2024.05.03. 13:50

Takács Károly: gazdálkodni és tervezni kell kapkodás helyett!

Takács Károly nem a baloldali recept alapján tervezi a városvezetést. A kormánypárt oroszlányi polgármesterjelöltje megszüntetné Oroszlány adósságát és a lakosságra kivetett adókat.

Kemma.hu

Tudják-e, hogy a jelenlegi városvezetés több mint 2 milliárd forint adósságállományt halmozott fel ismét? – teszi fel a kérdést Takács Károly, a Fidesz-KDNP oroszlányi polgármesterjelöltje.

Az oroszlányi polgármesterjelölt a kormánypárt részéről Takács Károly
Oroszlányi polgármesterjelölt Takács Károly, a Fidesz-KDNP színeiben
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Miként a minap megjelent, közösségi oldalon videóban fogalmaz, 2010-ben, az első polgármesteri ciklusában ugyanezzel szembesült, akkor a kormány átvállalta az adósságállományt. Elmondta azt is, hogy mi a legfontosabb feladat ma Oroszlányban. Először is rendezni a város költségvetését, továbbá a fejlesztési forrásokat látható módon felhasználni – emelte ki, majd a helyi lakossági adókkal kapcsolatban is emlékeztetett néhány fontos dologra.

Például arra, hogy 2010-ben egy válsághelyzet után kivezették a helyi adókat, így az építmény adót is a költségvetésből. Sajnos egy pandémiás, egy háborús helyzet után, amikor igen sok terhe van a polgároknak, a regnáló városvezetés ismét bevezette ezeket az adókat.

Az oroszlányi polgármesterjelölt szerint ez csak baloldali kampányhúzás

Hozzátette, ugyan a múltkori testületi ülésen arról döntöttek, hogy 2025-től visszaállítják a megemelt és az újra kivetett helyi adókat, de felhívja a figyelmet, hogy semmit sem szabad a véletlenre bízni.

 Ha ránk bízzák a várost, nem a baloldali recept alapján vezetjük. Gazdálkodunk és tervezünk. Nem ötletelünk és kapkodunk. A baloldal egyetlen megoldása a saját maga okozta problémákra az adókivetés és a megszorítás. Emlékezzenek csak, volt már ilyen kampányhúzás az oroszlányi baloldalnak! 

– zárta szavait.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában