Kemma.hu videó

2024.05.01. 17:15

Óriási fotóválogatás az oroszlányi retró majálisról +fotók, videó

A Bányász Klubtól a Szent Borbála térig vonultak az oroszlányi csapatok, hogy méltón megünnepeljék május elsejét a 70 éves bányászvárosban.

Kemma.hu

Több mint ezer oroszlányi gyülekezett a Bányász Klub Közösségi és Rendezvényház környékén, hogy szemtanúja lehessen a bányászvárosban szervezett retró felvonuláson, illetve a majálison.

Retró felvonulás felvonulás Oroszlányban
A retró felvonuláson a mazsorettesek nyitották a fellépők sorát
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Temérdek csapat döntött úgy, hogy képviselteti magát a rendezvényen, amelyről úgy tudjuk, tíz év kihagyás után szerveződött újra. Az önkormányzat, valamint a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár úgy döntött, hogy Oroszlány jubileumi évfordulójának egyik méltó programja lesz a felvonulás. Így a 70 éves város lakói a főúton, annak mentén, később pedig a városközpontban ünnepelhették a munka ünnepét.

Retró május 1. felvonulás Oroszlányban
Rég nem látott tömeg gyűlt össze a Rákóczi út mentén
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Tizenegyet ütött az óra, amikor az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar elkezdte felvezetni a felvonuló csoportokat. Zajácz Edina kísérte a Cirill mazsoretteseit, őket követte az előbb említett zenekar, akik reggeli ébresztőt is adtak, majd Lazók Zoltán városvezető és Rajnai Gábor alpolgármester. 

Retró május 1. felvonulás Oroszlányban
Nem hiányozhatott a virsli sem...
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

A teljesség igénye nélkül felvonultak a karatékák, a tűzoltók szirénázó autójukkal tették meg a tiszteletkört, majd bányamentővel érkeztek a bányászati múzeum tagjai, de a zumbások, a judo clubosok, és a kosarasok is adtak némi ízelítőt tudásukból. A nyugdíjas szakszervezet, az Örökifjak Mókus Őrse, valamint a Szijj Irma kamarakórus tagjai, és az iskolások is felvonultak. Láthattuk a Hunyadi Mátyás fekete seregét és a József Attila Általános Iskola növendékeit, illetve a Veolia csapatát is.

A retró felvonulást a sör és a virsli követte

A délután is színes programokat ígért. Gyerekkoncertekkel és a táncdalfesztiválok slágereivel várták a nagyérdeműt. A '70-'80-as évek slágerei után a Super Troupers előadásában láthattuk és hallhattuk a Hotel Mentholt. Az este az Edda slágereit és az Érzés Zenekar koncertjét ígérte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában