Szüeltésnapok

2024.04.13. 13:58

Az idei a kerek születésnapok éve - Ötvenet ünnepelt a Kölcsey a hetven éves Oroszlányban

Megnyílt XXVI. alkalommal is a Civileké a ház Oroszlányban. Az egy héten át tartó programsor az 50 éves Kölcsey kiállítással kezdődött.

Kemma.hu

A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár ünnepségén a KaDarka Társulat megzenésített verseket adott elő

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Fél évszázadot ünnepelt a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár Oroszlányban. Mindez az idei Civileké a ház rendezvény nyitóünnepsége volt.

A Kölcsey 50 éves fennállását ünnepelte Oroszlányban
A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár ünnepségén a KaDarka Társulat megzenésített verseket adott elő
Fotó: Hagymási Bence / Forrás: 24 Óra

– Különleges születésnapok éve az idei – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a rendezvényt Fátrai Erzsébet Márta, Oroszlány díszpolgára. Arra gondolt, hogy a bányászváros 70 éves lett, a Kölcsey intézmény pedig 50 éves fennállását ünnepli az idén.

A Kölcsey 50 éves lett Oroszlányban
Színültig megtelt a Kölcsey kiállítóterme a születésnap ünneplőivel
Fotó: Hagyási Bence / Forrás: 24 Óra

A kerek évfordulóról méltóképp megemlékeztek, a kulturális intézmény elmúlt éveire egy összeállítás emlékeztette a látogatókat. Érdemes belelapozni az albumokba, az egykori könyvekbe, ráadásul múltidéző plakátok és egyéb kiállítási tárgyak is őrizték évtizedes emlékeket.

Mindeközben a KaDarka Társulat előadását lehetett hallani. A repertoárban többek között József Attila Kertész leszek és Tiszta szívvel című verse is zenei alapot kapott, de Ady Endrétől a Párizsban járt az ősz is elhangzott, Jónás Szabolcs előadásában. Juhász Laura egy Raqdnóti Miklós verset énekelt, az Éjszakát. Természetesen Wass Alberttől is elhangzott egy költemény, a Záróvers.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában