Koncert

2024.02.10. 13:05

Nagyot szólt a Bányász Farsang Oroszlányban +fotók

Fantasztikus fúvós koncertnek és színházi előadásnak lehetett részese, aki február 9-én, pénteken ellátogatott az oroszlányi Bányász Klubba.

Wágner Zsanett

Remek hangulatban telt az esemény

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Hangulatos farsangi mini koncertre hívta a zeneszerető oroszlányi közönséget a Bányász Koncert Fesztivál Fúvós Zenekar a Bányász Klubba. Ezzel is megköszönve a Bányász Klub Alapítványnak, hogy fenntartja és üzemelteti az intézményt. A dallamok között felcsendült az Oroszlányi induló is, Werenka Vilmos 1961-es szerzeménye, valamint a Bella Ciao megkomponált változata is. 

Hálás lehetett, aki valamilyen oknál fogva nem tudott részt venni a fúvósok évadnyitó koncertjén, mert az ott elhangzott szerzeményekből lehetett hallani válogatást. Tehát a tételek ismertek lehettek, viszont a maskarák nem: farsangi időszak lévén az együttes tagjainak mindegyike jelmezt öltve fújta a magáét.

A koncert után a Kadarka Társulat lépett fel, a tagok pedig a zenés színház remekeivel és magyar slágerekkel nyűgözték le a teltházas publikumot. A rendezvény díjmentes volt, de regisztrációhoz kötött.
A kérdést, miszerint a jövőben még az is megeshet, hogy a két együttes nem egymás után, hanem együtt lép fel, egyelőre nyitva maradt. Annyi biztos, hogy az egyeztetést megkezdték a vezetők: Román Géza karnagy és Dallos Zoltán társulatvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában