Kemma.hu videó

2024.05.01. 17:25

Ezren futottak Komáromból Komáromba +fotók, videó

Mintegy ezren futottak Komáromból Komáromba szerdán. A nemzetközi verseny ezúttal is megmozgatta a sportbarátokat.

Körtvélyfáy Dina

Idén is csaknem ezren vállalkoztak arra, hogy a Szabadság térről indulva, az Erzsébet hídon áthaladva eljussanak az észak-komáromi sportcsarnokhoz.

Mintegy ezren teljesítették a távot
Mintegy ezren teljesítették a távot
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás:  24 Óra

A belemelegítést Grónai Sándor, a komáromi Alexandros Muay Thai Gym vezetőedzője tartotta, aki maga is indult a versenyen. Két távra lehetett nevezni, 5,5, valamint 10 kilométeren versenyezhettek a futók. A mezőnyt Molnár Attila és Keszegh Béla, Dél-, illetve Észak-Komárom polgármesterei indították útjára. Utóbbi a 10 kilométeres versenyen is érdekelt volt.

Molnár Attila úgy fogalmazott, öröm látni, hogy ilyen sportos városban él, majd mindenkinek balesetmentes versenyt kívánt. Keszegh Béla köszönetet mondott a szervező Komárom-Európa Futóegyesületnek. Hozzátette, bár a helyezés sem mellékes, a lényeg mégis az, hogy mindenki jól érezze magát.

Ezren futottak, köztük Priskin Tamás is

A versenyen több ismert arc is indult. Rajthoz állt Priskin Tamás válogatott labdarúgó is, aki Facebook-oldalán arról írt, bár már régóta vágyott rá, most volt alkalma először versengeni ezen a megmérettetésen. De versenyzett Dombay Gábor dél-komáromi önkormányzati képviselő is, aki korábban a görögországi Spartathlonon is részt vett.

Idén is elindult az 5,5 kilométeres távon a szlovák Maroš Kudlík is, aki rákos megbetegedésben gyerekként elveszítette fél lábát, mégis minden évben teljesíti a távot. Útját taps és biztató szavak kísérték. Nagy Béla fél karral 10 kilométert futott. Többen Lilláért futok feliratú pólót húztak, ugyanis a versenyt Petrók Lilla emlékének szentelték. A KFC Komárom fiatal labdarúgója pár napja tragikus hirtelenséggel hunyt el.

Az Erzsébet híd lábánál már nem mindenki mosolya volt őszinte, de a szervezők frissítőponttal várták a megfáradt futókat. Sokan szívesen fogadták a vizet, míg mások gond nélkül szaladtak tovább a híd irányába. Az átkelő túloldalán szurkolói táblákkal várta pár srác az osztálytársaikat, akik megérkezve nagyon örültek a kedves gesztusnak, és újult erővel vágtak neki a sportcsarnok felé vezető útnak.

A versenyen az alábbi eredmények születtek. 5,5 kilométeres táv: férfiak: 1. Holczhei David, 2. Koska László Richárd, 3. Pogány Krisztián. Nők: 1. Puha Réka, 2. Barta Csilla, 3. Nagy Hédi. 10 kilométeres táv: férfiak: 1. Vásárhelyi Máté, 2. Dombi Tamás, 3. Lencse Gábor. Nők: 1. Szekeres Anna, 2. Angyal Mónika, 3. Koncz Andrea.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában