Ez volt 2022: novemberben Michelin-csillagokkal írt történelmet Tata és Esztergom

Visszatekintő sorozatunkban ezúttal 2022 novemberét idézzük fel. Michelin-csillagokról, államfői látogatásokról és önállóságról szólt a hónap.

Kemma.hu

A tatai és az esztergomi örömök a Michelin gála után

Forrás: Platán Gourmet Étterem, 42 Restaurant&Bar/Facebook

Két Michelin-csillag Tatára, egy Esztergomba jött

November elején jött a hír, hogy a gasztronómiai élet mérvadó magazinja két Komárom-Esztergom megyei étteremnek is Michelin-csillagot adott. A Pesti István séf vezette tatai Platán Gourmet Étterem két, a Barna Ádám séf vezette esztergomi 42Restaurant&Bar pedig egy csillagot érdemelt a gasztronómia egén. Ezzel a két étterem Magyarország első, nem budapesti étterme lett, amely Michelin-csillagot kapott.

Önállóságát ünnepelte Ászár

A november Ászár hónapja is volt, mert a község önállóvá válásának 20. évfordulója alkalmából múltidézéssel egybekötött ünnepi megemlékezést tartottak a településen. A jeles nap alkalmából Pekár Zsolt polgármester és dr. Istvándi Csilla jegyző együttesen összefoglalták az elmúlt időszak meghatározó eseményeit, történéseit, dr. Árvai Lajos, az önálló Ászár első polgármestere pedig a községalakítás előzményeit. A településvezető kiemelte: fontosak a község számára megújult épületek, terek, de még fontosabbak a bennük működő közösségek, hiszen nélkülük az épületek nem mások, mint üres falak.

Köztársasági elnök Esztergomban és Szomoron

November végén Novák Katalin köztársasági elnök többször is szűkebb hazánkba látogatott. Esztergomban megtekintette a felújítás alatt lévő esztergomi bazilikát, gyertyát gyújtott Mindszenty József bíboros, hercegprímás sírjánál és egy vállalkozói fórumon is részt vett. Részvételével tartották a szomori sportcsarnokban a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program Kárpát-medencei adományozó ünnepségét.

Decemberben is visszatért, akkor a Kék Túra útvonalán érintette Kesztölcöt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában