Három esemény, amely emlékezetes volt 2022-ben a Tatai járásban

Kigyulladt a kocsi református templom födéme, új polgármestert választottak Dunaalmáson, új parancsnok érkezett a tatai dandár élére: ezek voltak 2022 legemlékezetesebb eseményei a Tatai Járásban.

G. D. V.

A Baji Nyitott PIncék rendezvényén is ott voltunk ősszel

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Új polgármestere lett Dunaalmásnak

Új polgármestert választottak Dunaalmáson. Mint arról korábban beszámoltunk: Ollé Árpád polgármester június 30-ával mondott le polgármesteri tisztségéről, személyes okokra hivatkozva. A választást október 2-re írták ki, amin három jelöltre szavazhattak a lakosok. A független jelöltként indult Makay Tibor 325 érvényes szavazatot kapott, 102 szavazattal előzte meg a szintén független Lévai Pétert, az ugyancsak független Bátki Tamásra 31-en voksoltak. 

Kigyulladt a kocsi református templom

Kigyulladt a kocsi református templom födéme december 5.-én este. Mint arról korábban beszámoltunk: a tetőszerkezet alatti hőszigetelése mintegy húsz négyzetméteren égett, amit a helyszínre érkező komáromi és tatabányai hivatásos, nagyigmándi önkormányzati és kocsi önkéntes tűzoltók vízsugarakkal, kézi szerszámok segítségével eloltották a lángokat. Az egységek az utómunkálatok során megbontották a tető szigetelését és megszüntették az izzásokat. A tűzeset során senki sem sérült meg. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják. Az istentiszteleteket továbbra is megtartják a templomban. Az épület rendbehozatalára pedig gyűjtést rendeztek.

Pezsgő élet a baji szőlőhegyen

Megtelt a Baji-Szőlőhegy novemberben is. A látogatók akkor Márton-nap alkalmából kóstolhattak különböző nedűket.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában