Visszatekintő

2022.12.29. 06:55

Válogatott áprilisi disznóságok: a drognak nézett kénporból botrányos trágya-ügy lett

Évzáró visszatekintésünkben ezúttal az áprilisi bűnügyeket vesszük górcső alá. Édesanyját bántalmazta, hárman vertek meg egy férfit, körözött bűnözőt fogtak.

G. D. V.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A 2022-es és 2023-as év fordulójához érve felidézzük az idei esztendő legfontosabb, legérdekesebb híreit a Kemma.hu-n. Természetesen a sport sem marad ki, de közéleti eseményeket, bűnügyeket is bőven tartogatott számunkra 2022. Naponta megjelenő cikkeinket össze is gyűjtjük, az alábbi gyűjtőoldalakon pedig már meg is találhatják az év első hónapjainak kiemelt történeteit. 

Együtt jártak lopni a boltba

A két férfi ugyanabba az esztergomi boltba ment be kétszer is együtt és mindkétszer termékeket loptak. Az egyikük a vegyiáruk soránál a polcról levett termékeket a táskájába rejtette, miközben társa közvetlenül mellette állva tartotta a táskát. 

Meglovasították a disznót

A két férfi a Komáromhoz közeli sertéstelepről 1 darab 120 kilogrammos sertést, 5 darab 20 kilogrammos választási malacot, gázpalackot, perzselőt, talicskát, akkumulátort lopott el összesen 202 ezer 900 forint értékben. Az eltulajdonított értékeket az ácsi férfi ingatlanába szállították. 

232 hónap börtönt kaptak

A két férfi és egy nő, a drog helyett átadott kénpor miatt alázták meg és bántalmazták a dílert Komáromban. Autóval elvitték Komárom határában található földútra, majd egy gödörbe nyomták, ahol szájába trágyát és az általa átadott kamudrogot szórták. 

Légpuskát lopott ismerősétől

Ismerőse kesztölci házába tört be V. J. április 2-án. A 39 éves dorogi férfi egy farönkkel törte be az ingatlan ablakát, amin keresztül bemászott az épületbe. A házban nem kellett keresgélnie, tudta, hogy a sértett hol tartja a légpuskáját, és neki csak arra fájt a foga, azt akarta magával vinni. Ahogy sejtette, a fegyver a helyén volt, magához is vette, majd távozott.

Hárman intéztek el egy férfit az utcán

Térfigyelő kamera vette Oroszlányban, ahogy a három támadó éjjel esik neki a férfinek. A három elkövető közös italozás után a szórakozóhelyről elindult, csatlakozott hozzájuk a sértett. Az elkövetők és a férfi között szóváltás volt, ennek során a fiatalkorú támadó kissé eltávolodott és nekifutásból erőteljesen a sértettet jobb lábával mellkason rúgta. A megrúgott férfi egyensúlyát vesztett, ekkor ököllel kapott az arcába.

Körözött bűnözőt fogtak 

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Kutyás Szolgálati Alosztály rendőrei Tatabányán fogtak el egy körözött személyt április 16-án este. A 37 éves F. T. ellen a Tatabányai Törvényszék adott ki elfogatóparancsot. 

Jogsi és szélvédő nélkül autózott

Szélvédő nélküli autóval kocsikázott Tatabányán a sofőr, az igazoltatásnál kiderült, hogy még jogsija sem volt. 

 

Bántotta az édesanyját

Ütötte, verte és hidegvízzel locsolta padlón fekvő tehetetlen édesanyját a táti férfi. a férfi évek óta alkoholizáló életmódot folytatott, munkahelye nincs, édesanyjával élt egy táti házban. Ittas állapotban rendszeresen zavart az utcában lakók nyugalmát. Többször is rátámadt édesanyjára, ordítozott vele és többször arcul ütötte. Az asszony mindkét alkalommal lecsúszott a kanapéról, ahonnan egészségügyi állapota miatt nem tudott felállni. Fia, egy alkalommal hideg vízzel is leöntötte a padlón fekvő nőt.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában