Bírósági ítélet

2022.04.13. 14:23

Ütötte, verte és hidegvízzel locsolta padlón fekvő tehetetlen édesanyját a táti férfi

Négy év börtönbüntetést kapott első fokon az édesanyját bántalmazó férfi.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Négy év börtönbüntetésre és öt év közügyektől való eltiltásra ítélte az Esztergomi Járási Bíróság azt a férfit, akit testi sértés kísérletével, garázdasággal, rongálással és zaklatással vádolt meg az Esztergomi Járási Ügyészség. A vádirat szerint a férfi évek óta alkoholizáló életmódot folytatott, munkahelye nincs, édesanyjával élt egy táti házban. Ittas állapotban rendszeresen zavart az utcában lakók nyugalmát, az utcán trágár szavakat kiabálva, ordítva hallgatta a zenét, benézett az udvarokba. Gyakorta rángatta az éjszakai órákban kapujukat. 

A férfi február 14. és 16. között rátámadott édesanyjára, ordítozott vele és többször arcul ütötte. Az asszony mindkét alkalommal lecsúszott a kanapéról, ahonnan egészségügyi állapota miatt nem tudott felállni. Fia, egy alkalommal hideg vízzel is leöntötte a padlón fekvő édesanyját, aki arcán és szemtájékán elszenvedett sérülések a bántalmazás módját is tekintve 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására voltak alkalmasak. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a védő fellebbezést jelentett be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában