Vádemelés

2022.04.19. 11:30

Videón az éjjeli karate Oroszlányban: hárman intéztek el egy férfit az utcán

Térfigyelő kamera vette Oroszlányban, ahogy a három támadó éjjel esik neki a férfinek. Az ügyészség most vádat emelt a támadókkal szemben.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatalkorú férfival és két felnőttkorú társával szemben, akik a hozzájuk csatlakozó férfit Oroszlányban megverték, cselekményüket térfigyelő kamera rögzítette. 

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész arról adott tájékoztatást, hogy az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság mindhárom elkövetővel szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, rendelje el az elkövetők pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze őket arra, hogy sértettől tartsák magukat távol, vegyék fel a kapcsolatot az állami foglalkoztatási szervvel, vagy a helyi önkormányzatnál közfoglalkoztatásra jelentkezzenek, továbbá vegyenek részt a pártfogó felügyelő által szervezett csoportos foglalkozáson, illetve indulatkezelési tréningen.

A vádirat szerint a fiatalkorú férfi és két felnőttkorú társa megvertek egy negyedik férfit Oroszlányban 2021. július 22-én az éjjeli órákban. A három elkövető közös italozás után a szórakozóhelyről elindult, csatlakozott hozzájuk a sértett. Az elkövetők és a férfi között szóváltás volt, ennek során a fiatalkorú támadó kissé eltávolodott és nekifutásból erőteljesen a sértettet jobb lábával mellkason rúgta. A megrúgott férfi egyensúlyát vesztett, ekkor ököllel kapott az arcába.

A két felnőtt férfi a bántalmazásba bekapcsolódott. Egyikük hátulról ráugrott a sértettre, aki emiatt a földre esett. A másik felnőtt férfi ököllel megütötte az arcán, majd a nyakánál fojtogatta. A fiatal támadó a földön fekvőt megtaposta és ököllel ütlegelte. A férfinak nyolc napon belül gyógyuló arctáji sérülései keletkeztek, a bántalmazás alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló csonttörés okozására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában