Kamuhír a dadi sorozatgyilkos sztorija

Ne ossza meg azt a Facebook-posztot, amely egy dadi fiatal által elkövetett brutális gyilkosságokról szól! Ez csak egy rossz tréfa, ami kamuhírként terjed...

Rossz helyesírással és hibás fogalmazással megírt álhír terjed az interneten egy dadi fiatalról, aki négy lányt ütött agyon kalapáccsal és erőszakolt meg az utcán fényes nappal. Megkerestük az ügyben a rendőrséget, akik egyből jelezték: a hírnek nincs valóságalapja.

– Nem érkezett hozzánk ilyen bejelentés – mondta el a Kemma.hu érdeklődésére Körösné Bogár Viktória főhadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A fiú tehát egy rossz tréfa áldozata lett… Valószínűleg egy ismerőse tolta túl az ugratást – kérdés, hogy ez ugratásnak számít-e még. Az ominózus oldal ugyanis lehetőséget ad bárkinek hasonló hoaxok gyártására. Ez, mint láthatjuk, sokszor visszafelé sül el. Ez már nem humor. Ez rágalmazás, becsületsértés.

Már terjed a Facebookon a dadi sorozatgyilkos fiú kamusztorija…

A jelek szerint a „vicc” kiötlője és megalkotója nem sokat tudhat ezekről a fogalmakról, hiszen valószínűleg nem elég érett ahhoz, hogy felfogja egy hasonló cselekedet súlyát. Egy ilyen kamuhír rengeteg felháborodást generál a Facebookon, olyan emberektől, akik valószínűleg ugyancsak nem elég érettek és okosak ahhoz, hogy felismerjék: bedőltek az álhírgyárnak. Elég pár megosztás, és egy ilyen „ugratás” könnyen pokollá teheti az áldozat életét. Ráadásul minél többen osztják meg, annál nagyobb félelem uralkodhat el az emberek között.

És hogy mit tehetünk, ha felfedezzük, hogy egy hasonló „tréfa” áldozatai lettünk?
– Ha bárki úgy érzi, hogy becsületének vagy jó hírének ártottak, feljelentést kell tennie az illetékes rendőrkapitányságon – hangsúlyozta Körösné Bogár Viktória.

Kommentek

Legolvasottabb

1
Kis híján két áldozata lett a tatai, halálos gyalogosgázolásnak – Friss infók
2
Halálos gázolás történt Tata legforgalmasabb zebrájánál – Helyszíni fotók
3
Súlyos baleset: akkora erővel csapódott be a kamion, hogy kirepült a buszból a sofőr
4
Halálos baleset Agostyán és Tardos között
5
Tatabányai kettős gyilkosság: beismerte szörnyű tettét a 15 éves fiú – Videó, fotó!
támadások
Sokkal véresebb merényletre készültek a barcelonai terroristák
Bajnokok Ligája / 1 órája
A Maribor búcsúztatta Korhutékat
A Korhut Mihállyal felálló Hapoel Beer-Seva 1-0-ra kikapott a Maribor vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörének visszavágóján.
Gyász
"Míg velünk voltál, Boldog volt az élet, De a Teremtő elszólított Téged. Ezt feledni nem lehet, Mert boldogság nélkül nincsen élet, Mi örökké szeretünk Téged." Fájó szívvel emlékezünk Angyal Józsefné Rácz Eszter halálának 5. évfordulóján. Szerető férjed és családod
3 órája
Elhunyt a német film nagyasszonya, Margot Hielscher
szuper sztárgázsi / 4 órája
A Ted sztárja lett a leggazdagabb a Forbes szerint
beruházás / 4 órája
Új gyárcsarnok épül az ipari parkban
Petrik József
adomány / 4 órája
Egymillió dollárral szállt be George Clooney a gyűlölet elleni harcba
extra kényeztetés / 5 órája
Szép kacsóra vágyik? Íme a kézenfekvő megoldás
két keréken / 5 órája
Hamarosan elkészül a kerékpárút Kesztölc és Dorog között
Kovács Csilla