Kézilabda

2024.05.09. 13:32

Négy tatabányaival megyünk neki a litvánoknak

A tatabányai kézilabda-játékosok újfent a keretben, ők is erősíteni fogják a magyar-válogatott csapatát Litvánia ellen.

Kemma.hu

Bartucz Lászlóra is számít a szövetségi kapitány

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Viszló Balázs

Bartucz László, Rodríguez Álvarez Pedro, Ancsin Gábor és Krakovszki Bence mind-mind a nemzeti csapat színeit fogja képviselni. A Chema-legénység a jövő évi világbajnokság selejtezőjében játszik majd, de ez a két meccs egyben az olimpiai felkészülés „nulladik” állomása.

A tatabányai kézilabda-játékosok újfent a keretben, ők is erősíteni fogják a magyar-válogatott csapatát Litvánia ellen.
Bartucz Lászlóra is számít a szövetségi kapitány
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  Kemma.hu

Mint az MTI írja, ez Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar csapatnak az erőviszonyok szerint csütörtökön 18 órától Vilniusban és vasárnap 17:15-től Veszprémben sem okozhat gondot a litván válogatott. A két együttes eddig 14 alkalommal találkozott egymással, a balti ország legjobbjai háromszor, a magyarok 11-szer győztek. Az idei kontinenstorna selejtezőjében 2022 októberében, Érden 36-22-es, tavaly áprilisban, Klaipedában 46-31-es magyar siker született. A litvánok az előselejtező első mérkőzésén idegenben 20-20-as, a visszavágón 26-26-os döntetlent játszottak Finnországgal, a hétméteres-párbajt pedig 4-3-ra nyerték, amivel továbbjutottak. 

Chema Rodríguez szövetségi kapitány ezúttal nem kísérletezik, azokat a játékosokat hívta a keretbe, akik március közepén Tatabányán kiharcolták az olimpiai részvételt. A kapus Bartucz László az M4 Sportnak elmondta, tudni kell szétválasztani a két feladatot, hiszen most az a dolguk, hogy a vb-selejtezőt sikerrel vívják meg, és mindenki arra összpontosít, hogy ezt teljesítsék. A bajnoki bronzérmes Tatabánya játékosa hozzátette, a siker mindig összekovácsolja a csapatot, ezért a korábbi lendületüket kell tovább vinniük. Elmondása szerint arra kell figyelni, hogy jól játszanak, illetve érezzék jól magukat, hiszen akkor biztosan sikeresek lesznek.

Lékai Máté úgy fogalmazott, hogy mindenkinek eszébe jut az olimpia, de az egész csapat próbál a litvánokra koncentrálni, hiszen ezek nem edzőmeccsek lesznek.

Újra bizonyítani kell, hogy mi vagyunk a jobb csapat. Próbálunk jól játszani, védekezésben kevés hibával. Mindenképpen kettős győzelmet várok el a csapattól

– nyilatkozta.

A magyar válogatott 17 fős kerete:

kapusok: Bartucz László (Tatabánya), Palasics Kristóf (CB Ciudad de Logrono, spanyol)

jobbszélsők: Krakovszki Zsolt (NEKA), Imre Bence (Ferencváros), Rodríguez Álvarez Pedro (Tatabánya)

jobbátlövők: Ancsin Gábor (Tatabánya), Ilic Zoran (HSV Hamburg, német)

irányítók: Lékai Máté (Ferencváros), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel)

beállók: Bánhidi Bence (Szeged), Rosta Miklós (Dinamo Bucuresti, román), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC), Sipos Adrián (MT Melsungen, német)

balátlövők: Bodó Richárd (Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém)

balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Krakovszki Bence (Tatabánya)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában