Kézilabda-válogatott

2024.03.18. 12:56

Fotókon és videón a 12 éve várt öröm: az első szavak a csodatévő kézisektől

A magyar férfi kézilabda-válogatott csodát tett Tatabányán vasárnap este. Most már Párizs és az olimpia várja őket, de előtte még drukkerekkel ünnepeltek, és szavakba öntötték az érzéseiket.

Kemma.hu

Elképesztő hangulat uralkodott vasárnap este a Tatabányai Multifunkcionális Csarnokban, ami egyáltalán nem csoda. A magyar férfi-kéziválogatott elképesztő meccsen harcolta ki az olimpiai részvételt Portugália legyőzésével. A selejtezősorozat utolsó találkozóján szó szerint az életükért küzdöttek Chema Rodriguez fiai, a drukkerek pedig bizony akár a tévé előtt, akár a helyszínen is drukkoltak, szinte biztos, hogy lábon kihordtak több infarktust, a hangjuk pedig teljesen elment. Mert ez a meccs bizony nem volt sétagalopp. Reményteljes kezdés, majd döntetlennel végződő első féidő után többen temették Párizst. De aztán Imre Bence, Bartucz Laci és a komplett csapat odatette magát, és a végére belehúztak a fiúk.

Irány az olimpia! A magyar válogatott örömünnepén alacsonyan szálltak a stábtagok is
Irány az olimpia! A magyar válogatott örömünnepén alacsonyan szálltak a stábtagok is
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A csapat feltámadt és végül háromgólos győzelemmel váltották meg a jegyüket a nyári olimpiai játékokra. 12 év után. Tatabánya még soha nem volt ilyen közel Párizshoz. A játékosok a lefújás után örömkönnyekben törtek ki, a drukkerek éltették őket... A szavakat is alig-alig találták a válogatott tagjai, amikor mikrofonvégre kapták őket. 

Chema Rodriguez szövetségi kapitány arról beszélt, hogy nagyon köszöni Magyarország, a szövetség, a családja támogatását, és hogy nagyon hálás hogy itt lehetett a csapattal, a családjával.  
– Ebben az országban mindenki kedves, bartáságos, szeretem ezt az országot – tette hozzá a Magyar Kézilabda Szövetség videójában. 

A MOL Tatabánya KC kapusa, Bartucz László, aki a selejtezők hőse is volt, sőt, a norvégok elleni meccsen (még a vereség ellenére is) a találkozó játékosa, a könnyeivel küzdve, a szavakat alig találva beszélt arról, hogy még nem fogta fel, hogy kijutottak az olimpiára, és hogy nagyon fáradt, és az Európa-bajnokság után is az volt már. 

A kérdésre, hogy honnan volt meg a lelkierő fordítani a Portugália elleni meccs állásán, így válaszolt:

Hát magyarok vagyunk!

Az olimpia gyermekkori álom volt

A szintén tatabányai Ancsin Gábor elárulta, hogy Chema nem is csapatnak, hanem családnak nevezi a válogatottat. Párizs kapcsán pedig megjegyezte:

Az álmunk beteljesült! Kisgyerekként erről álmodtam.

Ha már kisgyermekkor. Ha valaki, hát a fiatal Imre Bence 9 éves volt, amikor Magyarország utoljára kvalifikálta magát az olimpiára kézilabdában. Most mosolyogva mesélt arról, hogy a tévében nézte anno Mikler Rolandot, Lékai Mátét, most pedig mérhetetlenül boldog, hogy együtt mennek az ötkarikás játékokra. A csapatkapitány Mikler Roli megköszönte a csapatnak a párizsi repjegyet, és arról is beszélt, hogy ezt a tatabányai meccset örökre elviszi magával. 

Bánhidi Bence arról beszélt, hogy amiért jöttek, azt megcsinálták.

Brutális küzdelem volt, emberfeletti volt a védekezés, a támadás, a kapusteljesítmény. Csúsztunk másztunk. Ez a szív diadala volt és a karrierem egyik legfontosabb mérkőzése 

– tette hozzá. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában