Kapacitásbővítés

2024.05.10. 14:45

Fejlesztés miatt lesz áramszünet a lakótelepen, üzembe helyezik a trafóházat

Hamarosan búcsút inthetünk a régi trafóháznak, a helyét egy modern igényeket kielégítő transzformátorállomás veszi át. Utánajártunk a Dorogon zajló fejlesztésnek, mely kapcsán néhány órás áramszünet is lesz.

Walczer Patrik

Kapacitásbővítést valósít meg az E.ON Hungária Csoport Dorogon, a Hám Kálmán lakótelepen, a jelenleg is zajló fejlesztés keretében a meglévő transzformátorállomást nagyobb kapacitású trafóra cserélik a napokban az E.ON szakemberei. 

Hamarosan búcsút inthetünk a régi trafóháznak, a helyét egy modern igényeket kielégítő transzformátorállomás veszi át. Utánajártunk a Dorogon zajló fejlesztésnek, mely kapcsán néhány órás áramszünet is lesz.
A Hám Kálmán lakótelepen zajló fejlesztés végén elbontják a régi trafóházat és rendezik a terepet.
Fotó: W.P. / Forrás:  24 Óra

Kedves Brigitta külső kommunikációs szakértő megkeresésünkre elmondta, hogy az új, dobozba zárt betonházas transzformátorállomás a meglévő, megnövekedett energiaigényekre és a jövőben várható új lakossági és vállalati energiaigényekre jelent hosszútávú megoldást.

Kedves Brigitta azt is közölte, hogy a munkálatok során először a városkép és környezet szempontjából esztétikusabb, kisebb új transzformátorállomás készül el, melybe becsatlakoznak majd a régi és újonnan lefektetett kis- és középfeszültségű földkábelek. Terveik szerint ezeket az átkötéseket május 23-án, napközben fogják elvégezni. Ezt követően elbontják a régi állomást, végül pedig teljes tereprendezéssel zárul a fejlesztés.

Áramszünet is lesz a fejlesztés miatt

A vállalat külső kommunikációs szakértője azt is elmondta, hogy a munkálatokat úgy szervezték, hogy az a lakossági ügyfeleiket a lehető legrövidebb ideig érintse. Az érintett területen élők május 23-án, az átkötés napján számíthatnak néhány órás áramszünetre, melyről előzetesen minden érintettet fognak értesíteni. Szakembereik köszönik a lakosság türelmét és megértését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában