Vélemény

2024.03.15. 15:54

Tatabánya egykori olimpikonja értékelte a kéziválogatott teljesítményét

A magyar férfi kézilabda-válogatott parádés teljesítményt nyújtva az olimpiai selejtező első mérkőzésén legyőzte Tunézia csapatát. Kontra Zsolt, Tatabánya kézilabdás legendája, egykori világválogatott értékelt oldalunknak a mérkőzés után.

Kemma.hu

Mint ismert, a Tatabányai Multifunkcionális Csarnokban zajló olimpiai selejtező torna első fordulójában a magyar válogatott esélyt sem hagyott Tunéziának. A kéziválogatott magabiztos győzelmének köszönhetően tett egy lépést előre a csapat Párizs felé, de a neheze még csak ezután következik.

Lékai Máté hat gólt szerzett a kéziválogatott olimpiai selejtezőjén
Lékai Máté hat gólt szerzett a kéziválogatott olimpiai selejtezőjén
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A fantasztikus hangulatot teremtő közönség előtti győzelem kapcsán kérdeztük meg a tatabányai kézilabdázás egyik legendás alakját, hogy mi a véleménye a sikerről. A 198-szoros válogatott Kontra Zsolt két olimpián – 1976-ban és ’80-ban - is tagja volt a nemzeti csapatnak. Emellett háromszor volt a világválogatott tagja. Volt gólkirály és a Tatabányával bajnokságot, valamint Magyar Kupát is nyert. Ma a MOL Tatabánya KC technikai vezetője.

Most jön a neheze a kéziválogatottnak

— Először is örülünk a győzelemnek. Előzetesen talán többet vártunk Tunéziától. Az is örömteli, hogy jó formát mutatott a válogatott. Sokan játszottak jól azok közül, akik korábban halványabb teljesítményt nyújtottak. Az viszont világossá vált, hogy azért Tunézia kilóg ebből a csoportból. Mondhatni, most kötelező győzelmet arattunk, ami persze többnyire nehéz és az ilyen tornákon az első mérkőzések is az, de most ez remekül sikerült. De a nehézségek csak fokozódnak, mivel két, borzasztóan nehéz és felkészült ellenfél vár még ránk. Minden esetre az első lépést megtettük. Maximálisan bízunk a válogatottunkban és a jó folytatásban. Mindent bele – árulta el a Kemma.hu-nak Kontra Zsolt.

A csoport másik mérkőzésén Norvégia 32-29-re legyőzte Portugália válogatottját. A mérkőzésről készült fotógalériánk a cikk alján érhető el. A magyar válogatott legközelebb a skandinávok ellen lép pályára szombaton 19 óra 30-tól a tatabányai arénában. 

Magyarország–Tunézia 33–24 (17–10) 
Tatabánya Multifunkcionális csarnok, 4975 néző. V: Pavicsevics, Raznatovics (montenegróiak)

MAGYARORSZÁG: Mikler – Imre 4, Ancsin 3, Lékai 6 (3), Bánhidi 3, Szita 1, Bóka 4
Csere: Bartucz (kapus), Sipos 1, Bodó 4, Rosta 3 (2), Ligetvári, Ilic 2, Fazekas, Krakovszki Zs., Hanusz 2
Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez

Kiállítások: 10, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 6/5, ill. 1/1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában