Olimpia

2024.03.14. 22:43

Parádés játékkal egy lépéssel közelebb kerültünk Párizshoz +videó, fotók

A Tunézia elleni mérkőzéssel megkezdte szereplését az olimpiai selejtezőn férfi kézilabda-válogatottunk. Ha már megkezdte, tett is egy lépést Párizs felé.

Túri Csaba

Parádés játékkal lépett át a magyar válogatott Tunézián az olimpiai selejtező első mérkőzésén

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Magabiztosan kezdte az olimpiai selejtező első mérkőzését az ezúttal zöld mezben játszó magyar csapat, az elejétől kezdve magához ragadva az irányítást, megadva a hangulatot a Tatabányai Multifunkcionális Csarnokba kilátogató szurkolóknak. Az első félidő közepéig tartottuk is a két-három gólos előnyünket, de egy rövidzárlatot követően az afrikai együttes átvette a vezetést. Ekkor azonban úgy gondoltak a mieink, ez nem mehet így tovább és a szurkolókkal együtt magasabb fokozatba kapcsolatba. A védekezésünkkel nem tudtak mit kezdeni, Mikler Roland remekelt a kapuban, támadásban meg sorban szereztük a gólokat. Ennek eredményeként a 10 percen keresztül gólképtelen Tunéziát faképnél hagyva hét gólos előnnyel mehettünk el a szünetre.

Égett a tűz a válogatott játékosaiban az olimpiai selejtező első felvonásán
Égett a tűz a válogatott játékosaiban az olimpiai selejtező első felvonásán
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Talán a nagy előnynek is köszönhetően a második játékrészt tompábban kezdtük, az ellenfelünk három gólt ledolgozott gyorsan. Szerencsére azonban a srácok gyorsan váltani tudtak és pár perc visszaállították a félidei különbséget. A hétgólos különbség újbóli kialakulásának a tatabányai különösen örülhetett: előbb Bartucz fogott egy ziccert, az ellentámadásból pedig klubtársa, Ancsin Gábor szerzett gólt. Innentől kezdve már nem volt kérdés, hogy ki nyeri a mérkőzést. Az irányítást az első játékrészhez hasonlóan magunkhoz ragadtuk és fokozatosan léptünk el a tunéziai válogatottól. A mérkőzésből még hátra volt 15 perc, de a legnagyobb kérdés csak az volt, hogy mennyivel győzünk. 

Nem adtunk esélyt az olimpiai selejtezőn

A magyar kéziválogatott a várakozásoknak megfelelően győzelemmel kezdte az olimpiai selejtező tornát, a fölényes különbség pedig már csak hab a tortán. Következő ellenfelünk a csoport egyik legerősebb csapata, Norvégia lesz. Ha a skandinávok nézték a meccsünket (márpedig miért ne nézték volna?), akkor láthatták, hogy a magyar csapat bizony kemény falat lesz. 

MAGYARORSZÁG - Tunézia 33-24 (17-10)

Magyarország: Bartucz, Mikler, (kapusok), Ancsin, Bánhidi, Bodó, Bóka, Fazekas, hanusz, Ilic, Imre, Krakovszki Zs., Lékai, Ligetvári, Rosta, Sipos, Szita. Szövetségi kapitány: Chema Rodriguez

A magyar válogatott további programja:

Március 16., szombat:

19:30 Norvégia-Magyarország

Március 17., vasárnap:

21:00 Magyarország-Portugália

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában