Kemma.hu videó

2024.03.13. 06:50

Bartucz László: Ugyanaz az ember vagyok, mint aki az Európa-bajnokság előtt voltam + videó

Egy igazi szerény sportoló, aki két lábbal áll a talajon azok után is, hogy egy egész országot tett büszkévé a németországi Eb-n bemutatott fantasztikus védéseinek köszönhetően. Bartucz László higgadtságról, olimpiáról és Ancsin Gábor félelmetes erejű lövéséről is beszélt.

Túri Csaba

A férfi kézilabda-válogatott olimpiai selejtező tornáját március 14-17. között rendezik meg a Tatabányai Multifunkcionális Csarnokban. A válogatott tagjai a helyszínen tartottak sajtótájékoztatót, illetve a média részére nyilvános edzést. A januári férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik nagy hőse a MOL Tatabánya KC kapusa, Bartucz László volt, akivel sikerült pár szót váltanunk a válogatott sajtónyilvános tréningje előtt.

Bartucz László keményen edzett azért, hogy lehetősége legyen kijutni az olimpiára a válogatottal
Bartucz László keményen edzett azért, hogy lehetősége legyen kijutni az olimpiára a válogatottal
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

— Tatabányai játékosként mekkora pluszt jelent az, hogy a "saját otthonukban" léphet pályára a válogatott tagjaként egy ilyen kiemelten nagy jelentőségű selejtező tornán?

— Természetesen nagy dolog a saját otthonunkban, a saját szurkolóink előtt pályára lépni. Nekünk, tatabányai játékosoknak érzelmileg ez kettős töltetet is ad, és pluszt jelent, hogy a saját, megszokott környezetünkben játszhatunk a válogatottal is. Én tényleg nagyon örülök ennek a lehetőségnek.

— Nagyot meneteltek az Eb-n, ahol Bartucz László nevét is végképp megismerhette az ország. A sikeres szereplés és a hirtelen jött nagyobb ismertség révén történt változás az életében?

— Nem érzek különösebb változást az Európa-bajnokság előtti Bartucz Lászlóhoz képest, és az között, aki most itt áll. Ugyanaz az ember, ugyanaz a játékos vagyok, mint aki voltam. Természetesen örülök neki, hogy jó teljesítményt nyújtottam a kontinensviadalon, de különösebben nem változott meg az életem.

— Gondolta volna úgy fél évvel ezelőtt, hogy hamarosan akár az olimpián is részt vehet?

— Nem gondoltam volna. Inkább úgy fogalmaznék, keményen dolgoztam azért, hogy ez a lehetőség egyáltalán megadathasson a számomra.

Bartucz László, a nyugalom mintaképe

— Tatabányai csapattársa, Ancsin Gábor félelmetes erejű, 126 kilométer/órával száguldó lövést eresztett meg az Eb-n a szerbek kapujába. Mit tud tenni egy kapus az ilyen lövésekkel szemben?

— Ez a szituációtól is függ, hogy honnan jön például a lövés, milyen a védekezés előttünk. Eléggé összetett dolog ez. De természetesen gondot okoz, hiszen egy iszonyatosan erős labdáról beszélünk, ami felénk száguld. Nem egyszerű feladat, de azért meg lehet fogni.

— Ebben a pillanatban is teljesen nyugodtnak tűnik. Mikor jön el az a pillanat, amikor előjön az igazi meccsdrukk? Mégis csak egy kiemelt jelentőségű torna következik.

— A koromból adódóan most már nyugodtabb vagyok, de így, hogy már itt vagyunk együtt, pár nappal a meccsek előtt, az ember egyre jobban kezd fókuszálni. Egy egészséges drukk azért már most van bennem.

Az olimpiai selejtező torna menetrendje
Tatabányai Multifunkcionális Csarnok
Március 14., csütörtök:
18:30 Norvégia-Portugália
21:00 Magyarország-Tunézia
Március 16., szombat:
17:00 Portugália-Tunézia
19:30 Norvégia-Magyarország
Március 17., vasárnap:
18:30 Tunézia-Norvégia
21:00 Magyarország-Portugália

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában