Irány Párizs!

2024.03.11. 19:19

Olimpiai álmaikról beszéltek a kéziválogatott tagjai

Kemma.hu

A magyar férfi kézilabda-válogatott a Tatabányai Multifunkcionális Csarnokban rendezendő olimpiai selejtezőtorna előtt tartott sajtónyilvános eseményt a mérkőzések helyszínéül szolgáló sportlétesítményben. A sajtótájékoztatón Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke, Chema Rodriguez szövetségi kapitány, illetve Bánhidi Bence, Lékai Máté és Mikler Roland, a válogatott játékosai beszéltek a várakozásokról.

Jó hangulatban vannak az olimpiai selejtezőre készülő játékosok
Jó hangulatban vannak az olimpiai selejtezőre készülő játékosok
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

Nagy Lászlónak megadatott, hogy olimpián képviselhesse hazánkat, szerinte egy igazán egyedi, semmihez sem hasonlítható sportesemény, ahol a világ legjobb sportolói között lenni hatalmas megtiszteltetés. A selejtezőtornáról elmondta, nehéz ellenfelekkel kell megküzdeni a kvótáért, de mindenkinek az a vágya a csapatnál, hogy sikerüljön kijutni Párizsba. Egyúttal kérte a szurkolókat, hogy minél többen és minél hangosabban biztassák a csapatot a helyszínen, hogy valóra váljon az álom.

A szövetségi kapitány a felkészülésről elárulta, hogy bár pénteken gyűltek össze a játékosok, a külföldön játszók miatt csak vasárnaptól vált teljessé a keret. A mérkőzésekre rátérve, Chema Rodriguez hangsúlyozta: a Tunézia elleni összecsapás nagyon nehéz lesz, mivel minden világversenyen az első találkozó meghatározza a teljes sorozatot. A csoport favoritjának a norvégokat tartja, akiknél minden poszton két világklasszis játékos szerepel. A portugál válogatottat hasonló erősségű és összetételű csapatnak tartja a mieinkkel, ugyanúgy megtalálhatóak náluk rutinos és feltörekvő fiatal játékosok, akiknél ráadásul megfelelő az egyensúly is.

Az olimpia az álma minden sportolónak 

A kéziválogatott csapatkapitánya, Mikler Roland saját döntése alapján kihagyta a januári Európa- bajnokságot, elmondása szerint azért, hogy a mostani megmérettetésen százszázalékosan tudja segíteni a csapatot. Mint mondta, rettenetesen nehéz volt neki otthon a kontinensviadal alatt, nem kívánja senkinek azt az érzést. A jelenlegi keretből Mikler Lékai Mátéhoz hasonlóan ott volt a legutóbbi olimpiai szereplés alkalmával Londonban. Mindkét játékos kiemelte, hogy pályafutásuk egyik legjobb élménye volt és szeretnék még egyszer átélni. Bánhidi Bence ugyan még nem járt olimpián, de határozott célja ezen változtatni. Szerinte minden sportolónak, aki profi karrierbe kezd, az egyik legnagyobb álmává az olimpiai szereplés válik.

A sajtótájékoztató és az interjúk után a válogatott játékosai nyilvános edzést tartottak. A csapat láthatóan jó állapotban van, az Eb-n is látott csapategység mit sem változott. A tatabányai közönséggel együtt pedig valóra válthatják álmukat: az olimpiai részvételt.

A magyar együttes csütörtökön 21 órától Tunéziával, szombaton 19 óra 30-tól Norvégiával, vasárnap 21 órától Portugáliával játszik. A csoport első két helyezettje jut ki a nyári, párizsi olimpiára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában