Irány az olimpia!

2024.02.27. 19:22

Ezzel a csapattal készül az olimpiai selejtezőre a férfi kéziválogatott

Az Európa-bajnoksághoz képest egy játékossal bővült a tatabányai játékosok csoportja. A magyar kéziválogatott Tatabányán igyekszik kijutni a párizsi olimpiára.

Túri Csaba

Az olimpia a cél a férfi kéziválogatottnak

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Keretet hirdetett Chema Rodriguez, a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a tatabányai selejtező tornára. A 20 fős keretnek összesen négy tatabányai játékos is a tagja. A januári Európa-bajnokságon még „csak” három játékos szerepelt a MOL Tatabánya KC csapatából, ez a szám bővült most egy fővel. A kapus Bartucz László, az átlövő Ancsin Gábor és a balszélső Krakovszki Bence mellett a jobbszélső Pedro Rodriguez Alvarez is bekerült a kéziválogatott keretébe. A legnagyobb visszatérő azonban a Pick-Szeged kapusa, a kontinenstornát kihagyó Mikler Roland.

kézilabda európa-bajnokság magyarország szlovénia ötödik hely válogatott öröm
A kéziválogatott játékosai Tatabányán az olimpiára kijutásnak örülhetnek, ha jól teljesítenek
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

A március 14-17. között a Tatabányai Multifunkcionális Csarnokban sorra kerülő tornára összesen 18 játékos nevezhető, közülük pedig 16-an léphetnek pályára mérkőzésenként. Chema Rodriguez most egy 20 fős (ebben szerepelnek a tatabányai kézisek) és egy bő, 35 fős keretet hirdetett egyszerre. Az utóbbiban további játékosokat találunk Komárom-Esztergom vármegye kézilabdacsapatából: Székely Márton (kapus), Juhász Ádám (irányító), Petar Topic (beálló) és Győri Mátyás (balátlövő).

Nem lesz sétagalopp a kéziválogatott számára a selejtező

A szövetségi kapitány beszélt a keretbe újonnan bekerülő tatabányai játékosról: — Rodriguez Pedro személyes okok miatt hagyta ki az Eb-t, most azonban csatlakozni tud hozzánk, ő jobbszélen, Máthé Dominik hiányában akár átlövőként és nyitott védekezésben is hasznos tagja lehet a csapatnak.

Ismeretes, a magyar válogatott Tunézia, Norvégia és Portugália válogatottjaival csap össze a párizsi olimpiáért. A négy válogatott alkotta csoportból az első két helyezett szerez jogot a nyári ötkarikás játékokon való részvételért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában