Kemma.hu videó

2024.04.08. 13:45

Ötszáz munkahely az állásbörze kínálatában +fotók, videó

Harminc cég, száz különböző pozícióba, mintegy ötszáz állásra keresett jelentkezőket hétfőn Tatán. Az idei első állásbörze kínálatára sokan voltak kíváncsiak.

Goletz-DeáK Viktória

Több száz álláskereső látogatott el a kormányhivatal által szervezett tatai állásbörzére, ahol 30 cég kínált különböző munkalehetőségeket. A különböző standokon többek között a környék legjelentősebb vállalatai a legváltozatosabb pozíciókkal várták a vendéglátástól a vízügyi és energetikai szektorokon át a cipőipari és gépjárműipari területekig az érdeklődőket. De a rendőrség, a katasztrófavédelem és a honvédség is várta az asztalánál a munkakeresőket. A hétfői állásbörze kínálatában mindenki megtalálhatta a számára megfelelő ajánlatot. 

Harminc cég, száz különböző pozícióba, mintegy ötszáz állásra keresett jelentkezőket hétfőn Tatán. Az idei első állásbörze kínálatára sokan voltak kíváncsiak.
A tatai állásbörze kínálatában mindenki találhatott számára megfelelőt. 
Fotó: Z.M. / Forrás: 24 Óra

A Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal a térségi munkaerőpiac szereplőinek részvételével idén első alkalommal szervezte meg az állásbörzét. Az eseményen részt vett Dr. Kancz Csaba főispán, aki megnyitójában elmondta, hogy a vármegyében szerencsére kevés a munkanélkülieknek a száma, de az állásbörzén nem csak számukra kínáltak munkát a cégek. Olyan érdeklődők is vannak, akik valamilyen okból munkahelyet szeretnének váltani, ők is találhattak maguknak megfelelő lehetőséget. Az idei első vármegyei állásbörzén harminc munkáltató, csaknem száz különböző pozícióba csaknem 500 állásra keresik az érdeklődőket. 

Mindenkit várt az állásbörze 

– A mai napnak az a célja, hogy az a harminc foglalkoztató aki ma megjelent találjon munkaerőt és azok a kedves érdeklődők, akik itt vannak, le tudják adni az önéletrajzukat és kapcsolatba tudjanak kerülni a cégekkel és szerencsés esetben létrejöjjön egy munkaszerződés vagy egy hosszú távú munkalehetőség – mondta a főispán, aki felhívta arra is a figyelmet, hogy a kormányhivatalokban egész évben várják munkatársai az álláskeresőket. 

Harminc cég, száz különböző pozícióba, mintegy ötszáz állásra keresett jelentkezőket hétfőn Tatán. Az idei első állásbörze kínálatára sokan voltak kíváncsiak.
Dr. Kancz Csaba, főispán elmondta, hogy a vármegyében szerencsére kevés a munkanélkülieknek a száma. 
Fotó: G.D.V. / Forrás: 24 Óra

Az eseményen részt vett Michl József, Tata polgármestere is aki elárulta, hogy pár éve még 200 közfoglalkoztatottja volt a városnak, ma azonban már nincs egy sem. Ezek az emberek azóta találtak maguknak munkát a környező cégeknél, gyárakban, ahol jobb anyagi biztonságot  tudnak biztosítani családjuknak. 

– Azok, akik ma itt kiállítanak, olyan munkaerőt keresnek, akik hajlandók dolgozni, szeretnének építkezni, akik szeretnének valami szép dolgot létrehozni és valami jó közösség tagja lenni. Azt ajánlom mindenkinek, hogy azt is nézze meg, hogy milyen közösséget választ, hiszen az életük harmadát töltik a munkahelyükön – tanácsolta a polgármester.

Sok volt az érdeklődő

A cégek bőséges kínálata sok álláskeresőt csalt ki a rendezvényre. Voltak, akik pályakezdőként keresték első munkahelyüket, volt, aki munkanélküliként szeretett volna megélhetést találni, akadt, aki kisgyerekkel érkezett, mert szeretne újra visszatérni a munkába, illetve többen jobb bérezésű pozíció reményében látogattak ki az állásbörzére. De nyugdíjas érdeklődők is érkeztek, akik nem szeretnék tétlenséggel tölteni napjaikat. 

Tibor Melinda a Kemma.hu-nak elmondta, hogy két éve van otthon kisfiával. Mivel a fővárosból költöztek a vármegyébe, a régi munkahelyére nem tud visszamenni már. Ezért most olyan, családbarát munkahelyet keres, ahol a munkát és az óvodát össze tudja egyeztetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában