Kínálat

2023.09.27. 16:26

Ötszáz állásajánlat egy helyen? Lehetséges! Ilyen volt az idei állásbörze Tatán

Több száz álláskereső látogatott el Tatára, a kormányhivatal állásbörzéréje, ahol 30 cég kínált különböző munkalehetőségeket.

Kemma.hu

Képünkön a komáromi Kompress Nyomdaipari Kft. csinos "csábítói"

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Hosszú sorban álltak az érdeklődők szerda reggel 9 óra előtt az Angolkert bejáratánál, a Pálma Rendezvényház előtt. Mind arra az állásbörzére érkeztek, ahol összesen harminc különböző munkaadó mintegy 100 különböző pozícióval csaknem 500 álláshelyet kínált Tatán a vármegyei kormányhivatal állásbörzéjén. A Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal a térségi munkaerőpiac szereplőinek részvételével idén már második alkalommal szervezte meg az állásbörzét. Az érdeklődőket a környék legjelentősebb vállalatai a legváltozatosabb pozíciókkal várták, a vendéglátástól a vízügyi és energetikai szektorokon át a cipőipari és gépjárműipari területekig. Aki nem csak állást, hanem hivatást is keres, az is megtalálhatta a számítását a rendezvényen.

A rendőrség standjánál többek között megtudtuk, hogy a járőrökön, a határvadászokon és az iskolaőrökön kívül olyanok jelentkezését is várják, akik nem szeretnének egyenruhába bújni, hanem munkavállalóként segítenék a rendőrség működését. 

Péter és Ibolya, az egyik vármegyei gyorsétterem képviselői pedig elmondták, hogy kifejezetten pályakezdőket, illetve végzős diákokat keresnek, akiknek a minimálbér feletti bérezést kínálnak. Elárulták, hogy ők már több mint 25 éve dolgoznak a cégnél és egykor szintén fiatal pályakezdőként kezdték a pult mögött, most pedig már az egész étterem vezetéséért felelnek. Mint mondták, rengeteg juttatással és különböző bónuszokkal várják a jelentkezőket.

Jó ismerkedési lehetőség
Az eseményen részt vett Dr. Kancz Csaba főispán, aki megnyitójában elmondta, hogy a vármegyében szerencsére kevés a munkanélkülieknek a száma, de az állásbörzén nem csak számukra kínáltak munkát a cégek. Olyan érdeklődők is vannak, akik valamilyen okból munkahelyet szeretnének váltani, ők is találhattak maguknak megfelelő lehetőséget. 

Zölde Mónika, a vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály főosztályvezetője elmondta, hogy az állásbörze célja, hogy a cégek és a munkavállalók megismerkedjenek egymás elvárásaival és lehetőségeivel. Mint mondta: a rendezvény már akkor elérte a célját, ha páran úgy távoznak, hogy megfelelő munkahelyet találtak maguknak, illetve a cégeknek sikerül pár üres pozíciót betölteniük.  

Az álláskeresők is több okból és céllal érkeztek a rendezvényre: voltak, akik pályakezdőként keresték első munkahelyüket, más munkanélküliként szeretett volna megélhetést találni, akadt, aki kisgyerekkel érkezett, mert szeretne újra visszatérni a munkába, illetve többen jobb bérezésű pozíció reményében látogattak ki az állásbörzére.

Kiss Imréné Piroska már nyugdíjas, de nem szereti a tétlenséget. Szeretné hasznosnak érezni magát és persze a nyugdíját is kiegészíteni egy kicsit. Mint mondta, főleg 4 órás, könnyebb munkát keres, hogy még az unokáira is maradjon ideje. Azzal a reménnyel ment el az állásbörzére, hogy a sok cég között ő is talál magának megfelelőt.

Takács Gábor az idei tanévben fog végezni az iskolában, de szeretne már most megismerkedni a lehetőségekkel. Főleg a rendvédelem érdekli, de még nem döntött a katasztrófavédelem és a rendőrség között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában