Megcsinálta!

2024.04.14. 11:42

Maráz Zsuzsi egyszerre lett 1. és 2. a 282 kilométeres Ultra Milano-Sanremon

Az esztergomi futóamazon másfél napot futott, hogy Milanóból elérjen egészen Sanremóig, a célba. Maráz Zsuzsi egyetlen legyőzőre talált az embert próbáló versenyen, mégis első lett, nem csak második.

Kemma.hu

Az Ultra Milano-Sanremo egy 282 kilométeres verseny. A Spartathlonnál is hosszabb, 36 kilométerrel. Eredetileg egy országúti kerékpárverseny Olaszországban, melyet 1907-ben rendeztek meg először, és ami egyike az öt legnagyobb presztízzsel rendelkező egynapos kerékpárversenynek. Az ultrafutók azonban nem maradhattak ki a jóból, így 2014-ben először számukra is megrendezték a megmérettetést. Az idén, 10 évvel később, Maráz Zsuzsi is ott állt a rajtban pénteken reggel, hogy aztán 282 kilométerrel később abszolút másodikkét és a leggyorsabb nőként célba érhessen a versenyen. 

Maráz Zsuzsi végül a leggyorsabb nőként az abszolút 2. helyen ért célba a 282 kilométeres versenyen
Maráz Zsuzsi végül a leggyorsabb nőként az abszolút 2. helyen ért célba a 282 kilométeres versenyen
Forrás: Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület/Facebook

Az idei versenyt az ausztrál Lachlan McDonald nyerte, aki szombat este 21.48-kor lépte át a célvonalat. Tőle csupán 8 perccel „maradt le” az esztergomi édesanya, edző és futóamazon, aki így 21.56-kor ért célba.

Maráz Zsuzsi nem ismer lehetetlent

A most 53 éves esztergomi édesanya, edző, sportoló ötször indult az ultrafutás leghíresebb versenyén, a Spartathlonon, amelyen minden alkalommal a dobogóig futotta magát: volt már harmadik, második, 2018-ban és 2019-ben pedig legjobb női teljesítőként ért célba. Zsuzsi ráadásul a Spartathlon dupláját is lefutotta, összesen 490 kilométert megtéve, a görögországi Phidippides Runon. Maráz Zsuzsanna 2021-ben vehetett át Pro Urbe-díjat Esztergomban.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2023-ban is ő nyerte az Ultrabalatont. Zsuzsi eddig ahányszor elindult egyéniben a 211 kilométeres távon, annyiszor meg is nyerte a versenyt: szám szerint ötször. Maráz Zsuzsanna a Magyar Atlétikai Szövetség Ultrafutó Bizottságától már négyszer vehette át az év női ultrafutója díjat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában