elképesztő

2021.11.25. 08:39

Maráz Zsuzsi majd' 7 órával javított női pályacsúcsot – többé nem megy vissza Spártába

Az esztergomi futóamazon sportpályafutása legnagyobb kihívásának nevezte a görögországi Phidippides Run Athén-Spárta-Athén távját.

Az esztergomi futóamazon sportpályafutása legnagyobb kihívásának nevezte a görögországi Phidippides Run Athén-Spárta-Athén távját.

Forrás: Authentic Phidippides Run Hungarian Team/ Facebook

67 óra és 54 perc 12 másodperc – ennyi kellett az esztergomi ultrafutónak, Maráz Zsuzsinak ahhoz, hogy lefussa a görögországi Authentic Phidippides Run 490 kilométerét. Ezzel abszolútban, tehát a férfiakkal közös mezőnyben a harmadik lett.

Díjátadó ceremónián a dobogósok: Zuk Pavel, Lukasz Sagan, Maráz Zsuzsanna, Toldi Péter -balról jobbra (Fotó: Authentic Phidippides Run Hungarian Team/ Facebook)

– Ez volt eddigi sportpályafutásom legnagyobb kihívása. Elfutottam Athénből Spártáig, majd vissza Athénba. Mivel egyedüli nőként indultam a mezőnyben, a győzelemhez már a teljesítés is elegendő lett volna, ezért én a női pályacsúcsot tűztem ki célul. Ám álmomban sem gondoltam arra, hogy több, mint 6 órával sikerül megjavítani azt – öntötte szavakba az érzéseit közösségi oldalán a futóamazon.

Mint írja, még soha nem futott ilyen hosszú távot, ezért nem tudta, mi vár rá a verseny második felében. Ám maga is meglepődött, hogy még a harmadik napot is szép tempóval végig tudta futni.

– Hihetetlen, hogy a testünk, az elménk, és az önmagunkban való hitünk mire képes! – fogalmazott.

– Nagy ajándék volt számomra, hogy a verseny nagy részében Toldi Péterrel egymást motiválva, segítve tudtunk haladni. Péter olyan, mint egy élő GPS, így az eltévedés sem fenyegetett, valamint a számtalan kutyatámadásnál is a védelmezőm volt. Nagyon boldog és elégett vagyok. Külön öröm, hogy a magyar csapat tagjai – futók és kísérők egyaránt – épségben fejeztük be ezt a hosszú hétvégét.

Maráz Zsuzsanna és Toldi Péter hétfőn reggel futottak be az athéni célba. Előzetesen nem beszéltek össze, a közös futás nem volt a taktika része.

– Sejtettem, hogy fogok vele tudni együtt futni, mert tudom, hogy milyen képességű, és gondoltam, ha szerencsém van, akkor nagyon jól össze tudunk dolgozni. Végül ragyogóan jól működtünk együtt, hálás vagyok, hogy ezt így megélhettem vele – nyilatkozott a sportember az M4 Sport sporthíradójában.

„Nagyon elégedett vagyok, mert pontosan 6 óra 41 percet javítottam a női pályacsúcson.”

A 246 kilométeres Spartathlonon kétszer győztes, idén második helyezett Maráz Zsuzsanna hatodszor futott el Spártába, és most elköszönt a várostól, mert úgy tervezi, többet nem tér vissza.

– Leonidasz királytól elköszöntem Spártában, és mondtam neki, hogy nem jövök többet. Hatszor elfutottam miatta oda, és úgy döntöttem, hogy most már elég volt – jegyezte meg Maráz Zsuzsanna, aki most egy hónapig pihen, a jövő évtől pedig szakítani kíván az eddig megszokott éves programjával, mert már nem az eredmények, hanem a kalandok foglalkoztatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában