Elismerés

2021.12.20. 13:47

Díjat kapott Esztergomtól a női ultrafutás ikonja, Maráz Zsuzsanna

„Egy legenda, a világ sportoló családjának ikonikus alakja.” Többek között így jellemezte ünnepi köszöntőjében Hernádi Ádám Maráz Zsuzsannát, amikor átadta neki a Pro Urbe-díjat. A kitüntetésről szóló bensőséges eseményen, melyet a városháza nagytermében tartottak.

Pöltl Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

A legeredményesebb magyar női ultrafutó Hernádi Ádám polgármestertől és Erős Gábor alpolgármestertől vehette át a díjat december 20-án. Maráz Zsuzsanna az elismerést a kiemelkedő sportteljesítményért és az egészségügyben végzett példamutató tevékenységéért kapta. A Bottyán-palotában tartott bensőséges hangulatú eseményen a díj átadása után a futó arról beszélt, hogy minden hazai és külföldi sporteseményen magával vitte az Esztergom feliratú nemzeti színű lobogót, melyet a célba érés után büszkén mutatott fel.

Az ünnepségen Hernádi Ádám arról is beszélt, hogy „nehéz megtalálni a szavakat, amikor egy kivételes teljesítményt kell méltatni, olyat, ami egyértelműen arról szól, hogy akarattal és kitartással az ember képes átlépni a saját korlátait.” A polgármester köszöntőjében rámutatott: „Maráz Zsuzsanna személyében egy ilyen ember áll itt körünkben, valaki, aki beírta magát a sporttörténelem legnagyobb női alakjai közé és számtalan büszkeségre okot adó sikere mellett még egyvalamiben biztos, hogy számunkra különleges – és emiatt vagyunk most itt – mégpedig az, hogy esztergomi.” 

A polgármester hozzátette, hogy Maráz Zsuzsanna sportteljesítményeit és az egészségügyben végzett munkáját, példamutatását, Esztergom hírnevének öregbítéséért kívánja elismerni a város ezzel a díjjal. Erős Gábor alpolgármester a kitüntetés átadása előtt ismertette az önkormányzat erről szóló határozatát. Mint ebben olvasható egyebek között: „A képviselő-testület Pro Urbe Esztergomért-díjat adományoz Maráz Zsuzsanna részére a sportéletben nyújtott kimagasló, Esztergom hírnevét, mint Magyarországon, mint külföldön öregbítő sporttevékenysége elismeréseként.” A kitüntetés egy kerek plakettben, egy ezüst kitűzőben és egy oklevélben jelent meg több csokor virág kíséretében.

Legek legje A díjátadón hosszan sorolták a sportolói érdemet, elismeréseit. Így a listában ott volt mások mellett, hogy Maráz Zsuzsanna 40 évesen futotta le élete első maratonját, majd lett ötszörös Spartathlon teljesítő, kétszeres Korinthosz győztes, kétszeres Spuri Balaton Szupermaraton győztes, Négyszeres Ultrabalaton győztes, 2016-ban és 2017-ben az Év Ultrafutója-díj tulajdonosa, 2021-ben 490 kilométeres APR (Athén-Spárta-Athén) táv női I. helyezettje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában