Ultrafutás

2021.11.22. 07:17

Megcsinálta! Az esztergomi Maráz Zsuzsié 490 kilométer és az abszolút 2. hely

Elképesztő hétvégét tudhat maga mögött az esztergomi futóamazon, Maráz Zsuzsanna. Pénteken hajnalban indult, vasárnap éjjel érkezett Athénba a dupla Spartathlonon.

Kemma.hu

Elképesztő hétvégét tudhat maga mögött az esztergomi futóamazon, Maráz Zsuzsanna. Pénteken hajnalban indult, vasárnap éjjel érkezett Athénba a dupla Spartathlonon.

Forrás: Authentic Phidippides Run Hungarian Team

Épp ésszel szinte felfoghatatlan az a távolság, amit Maráz Zsuzsanna megtett ezen a hétvégén. Az esztergomi ultrafutó, edző és édesanya a már önmagában is elképesztő teljesítményt megkívánó Spartathlon dupláját futotta le a görögországi Phidippides Runon.

67 óra 54 perc 12 másodperc, ennyi kellett nekik a 490 kilométerhez (Fotó: Authentic Phidippides Run Hungarian Team)

Maráz Zsuzsi öt magyar futóval: a Bécs-Budapest maratonjairól híres Bogár Jánossal, Blaskó Mihállyal, Ferenczi Istvánnal, Kovács Ádámmal és Toldi Péterrel november 19-én reggel, magyar idő szerint 5 órakor rajtolt el Athénban, hogy elfusson Spártába, Leonidász király szobrához.

Ha Spartathlont futott volna, annak ez lett volna a vége: a szobor lábánál megkapta volna a fejére a spártai hősöknek járó olajág-koszorút. Ezúttal azonban a visszaút is várt rá: egy hátraarccal visszafutni Athénba, összesen 490 kilométert megtéve.

Zsuzsi végig egyenletesen és átgondoltan haladt, a verseny második felében pedig társa is akadt, hiszen a visszautat szinte teljes egészében Toldi Péterrel közösen tették meg, egymást támogatva, erősítve. A célba is így, együtt értek be, holtversenyben a 2. helyen.

Maráz Zsuzsi és Toldi Péter a verseny második felében egymást erősítve, együtt haladtak, és együtt értek célba is (Fotó: Authentic Phidippides Run Hungarian Team)

Nem is akárhogyan: Zsuzsi ugyanis a 67 óra 54 perc 12 másodperces teljesítéssel megdöntötte a női pályacsúcsot, ami eddig 74 óra 35 perc volt, Péter pedig az eddigi 2. legjobb időeredményt érte el a verseny történetében. Az idei Phidippides Runt a lengyel Sagan Lukasz nyerte új rekorddal, az ideje: 65:53:20.

A versenynek azonban még nincs vége: a 104 órás szintidő november 23-án kedden, hazai idő szerint 13 órakor jár le. Jelenleg még 3 magyar, Blaskó Mihály, Ferenczi István és Bogár János van pályán. Sajnos egy magyar futó, Kovács Ádám is feladni kényszerült a versenyt. Mint az a megmérettetés hivatalos magyar szurkolói oldalán írta, a lába már nem volt olyan állapotban, hogy értelme lett volna nekiindulni a visszaútnak.

A magyar csapat a verseny rajtjában: Toldi Péter, Ferenczi István, Kovács Ádám, Blaskó Mihály, Maráz Zsuzsi és Bogár János (Fotó: Authentic Phidippides Run Hungarian Team)

Ahogyan arról korábban írtunk, a versenyzőkön, a Spartathlonról már megszokott módon, nyomkövető van, amelyet a magyar csapat Facebook oldalára feltöltött linken keresztül, valamint a maraboo.run oldalon is lehet követni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában