Menopauza

2024.03.06. 13:48

Maráz Zsuzsi tabutémáról írt: minden nőt érint vagy érinteni fog!

Még Lubics Szilvi is megköszönte az esztergomi futóamazonnak, hogy ilyen fontos témában szólalt meg. Maráz Zsuzsi edzőként is tevékenykedik, és fontosnak tartja, hogy a tanítványainak boldog és optimista szemléletet adjon tovább.

Kemma.hu

Nehéz elhinni, de ott van számszerűen Maráz Zsuzsanna legfrissebb posztjában: a futóamazon 53 éves múlt. Zsuzsi sok évet letagadhatna, de − mint írja − és néhány hónapja a menopauza is belépett az életébe. 

maráz zsuzsi
Az edzőként is aktív Maráz Zsuzsi őszintén írt a változókor futásra gyakorolt hatásairól
Forrás: Maráz Zsuzsanna/Facebook

Maráz Zsuzsinak saját bevallása szerint a hőhullámokon kívül egyelőre nincs más tünete, amiatt viszont többször is felébred éjszaka, így, mint írja, az alvásminőségem már nem az igazi. 

De! Ami jó, hogy nincs hangulatingadozás, nincs depresszió, nincs szorongás, se hajhullás…

− árulta el Zsuzsi, hozzátéve, hogy a változókorba érve kicsit lassult is, de a kitűzött sorozatterhelést nagyon jól viselte.

Maráz Zsuzsi így is komoly versenyre készül

Az esztergomi futóamazon jelenleg az ultra Milano-Sanremo 282 kilométeres versenyére készül, ezért a napokban négyszer is futott 50-es távot: kétszer síkon, kétszer pedig  a Pilisben, szintemelkedéssel is „megbolondítva” az edzését.

Kétszer bőrig is áztam és egy körmöt is elvesztettem. (...) Erős vagyok és stabil, bár a régi gyorsaság már nincs meg. Ennek ellenére nagyon boldog vagyok, hogy ez a csúcshetem így sikerült

− számolt be Zsuzsi az edzéseiről, hozzátéve, hogy csodaként élte meg, hogy nem fáj semmije, és nem lett még izomláza sem. 

A bejegyzésben Maráz Zsuzsi azt is kiemelte, hogy sportolóként azt tartja a legfontosabbnak, hogy a felkészülés jól sikerüljön, hogy egészséges és motivált maradjon a versenyre. Az esztergomi edző és futóamazon így boldogan és optimistán végezheti a dolgát, és ezt adhatja tovább a tanítványainak is. 

Néha jelentkezem majd a „klimaxos” dolgaimmal, hátha segítek ezzel a kortársaimnak is

− ígérte meg a fontos témát feszegető posztja végén Maráz Zsuzsi.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2023-ban is az esztergomi futóamazon nyerte az Ultrabalatont. Zsuzsi, ahányszor elindult egyéniben a 211 kilométeres távon, annyiszor meg is nyerte a versenyt: szám szerint ötször. Maráz Zsuzsanna a Magyar Atlétikai Szövetség Ultrafutó Bizottságától már négyszer vehette át az év női ultrafutója díjat.

A most 53 éves esztergomi édesanya, edző, sportoló ötször indult az ultrafutás leghíresebb versenyén, a Spartathlonon, amelyen minden alkalommal a dobogóig futotta magát: volt már harmadik, második, 2018-ban és 2019-ben pedig legjobb női teljesítőként ért célba. Zsuzsi ráadásul a Spartathlon dupláját is lefutotta, összesen 490 kilométert megtéve, a görögországi Phidippides Runon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában