Kézilabda

2024.04.29. 14:05

Nagy győzni akarás jellemezte hétvégén a Tatai AC kézilabdázók játékát

A papírforma alapján békési győzelemre lehetett számítani, a valós végeredmény azonban máshogy alakult. A Tatai AC férficsapata egy nagyon motivált játék mellett sikeresen diadalt aratott.

Kemma.hu

A Tatai AC hazai pályán győzte le a tabella negyedik helyét elfoglaló Békési FKC-t. A Tata idén talán a legjobb formáját nyújtotta a hétvégi összecsapáson. Márton Ádám vezetőedző szerint csapata az egész múlthetet a védelem megszervezésére szánta. A mérkőzésre gyors tempójú kézilabdát terveztek vinni, ez azonban a párharc teljes egészében nem feltétlen mutatkozott meg. A győzni akarás azonban nagyon benne volt a fiúkban, a „soha nem adom fel” hozzáállás kifizetődött.

A papírforma alapján békési győzelemre lehetett számítani, a valós végeredmény azonban máshogy alakult. A Tatai AC férficsapata egy nagyon motivált játék mellett sikeresen diadalt aratott.
Magas szintű kézilabda jellemezte a Tatai AC játékát
Forrás: TAC Férfi kézilabda csapat/Facebook

 A mérkőzés első gólját a Tata szerezte meg, Hermann Ákos is nagy teljesítménnyel védte a klubjának kapuját. Az idő múlásával azonban elkezdtek hibákat véteni a hazaiak, a békési kézisek a 14. percben kiegyenlítettek. A Tata felfogta a veszélyét ennek a dolognak, megrázták magukat és precíz teljesítménnyel elkezdték kiépíteni az előnyüket. A mérkőzés nagyon izgalmasan alakult, mindkét együttes hasonló szinten teljesített. A tataiak egy kissé megvariált hatosfallal igyekeztek kivenni a játékból az ellenfelük legjobbjait, ami sikeresen is működött. A meccs további részében nagyot küzdöttek a Komárom-Esztergom vármegyét képviselő sportolók és győzelemmel zárták le a találkozót. Nagyon fontos diadalt arattak, nagy löketet adhat ez az egész egyesületnek.

Kézilabda, Férfi, NB I/B., 27. forduló

Tatai AC - Optimum Solar - Békési FKC 28-22 (12-10)

Güntner Aréna, Tata, 70 néző, vezette: Fibec Z., Herbák T.

Tata: Hajós, Hermann (kapusok), Nkousa 6, Kretz 5, Valler 4, Tass 3, Katus 2, Sárosi 2, Zatureczki  2, Kiss 1, Körtélyesi 1, Molnár 1, Gajdos 1, Zwickl, Huber, Nényei. Vezetőedző: Márton Ádám

Békés: Takács, Vigh (kapusok), Fedor 5, Horváth 4, Sütő 3, Haszilló 3, Novák E. 2, Mezei 2, Novák Zs. 1, Kovács 1, Árpási 1, Laufer, Kepess. Vezetőedző: Padla József

Eredmény alakulása: 5. perc: 2-1; 14. perc: 5-5; 20. perc: 8-5; 26. perc: 11-8; 40. perc: 16-14; 50. perc: 23-19. 

Hétméteresek: 2/2, illetve 3/2

Két perces kiállítások: 12, 34, 38, 55, 59, illetve 51. perc.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában