Spartathloni kalandok

2022.01.23. 06:58

Videón a sztori: fonott kaláccsal harcolt a kóbor kutyákkal Maráz Zsuzsi, esztergomi futóamazon

Novemberben egyedüli nőként vágott neki a 490 kilométeres Athén-Spárta-Athén futótávnak. A dupla Spartathlont 67 óra alatt, 3 óra alvással és új pályacsúccsal teljesítette.

Kemma.hu

Forrás: Maráz Zsuzsanna/ Instagram

Maráz Zsuzsanna, Esztergom  51 éves ultrafutója a vártnál kevesebb holtponttal tudta le a sokak által emberfelettinek titulált távot, amelynek a végén, az utolsó 8 kilométeren azt is megtapasztalta, amire nagyon vár: az én-vesztést, vagyis azt az érzést, amikor az ember kívülről látja magát. Az esztergomi futóamazon anyuka és edző, aki nemrégiben Pro Urbe-díjjat vehetett át, a nemzetisport.hu-nak mesélte el spártai kalandjait.

Mint mondta, máskor is előfordult már vele, hogy egy hosszú futás során hallucinált úgy, hogy egy bokrot kutyának nézett, mert annyira félt éjjel a kutyáktól, ám amit most megtapasztalt az túltett ezeket az élményeken.

Amit most megéltem, a verseny végén az egy sokkal érdekesebb dolog volt. Voltak pillanatok, amikkel nem tudok elszámolni: percek, kilométerek, hogy hol vagyok, kivel vagyok.

Forrás: Maráz Zsuzsanna/ Facebook

Maráz Zsuzsi nem csak erről beszélt, de a kóbor kutyákkal folytatott küzdelméről is. Mint mondta, most, ezen a versenyen különösen sok gazdátlan, vicsorgó ebbel kellett megvívnia.

Nagyon támadóan védték a területüket, nagyon sokszor kellett kiabálnom követ használnom, egyszer elő is vettem a paprika spray-met. Volt egy, amelyikkel szemben a nálam lévő fonott kaláccsal védtem meg magam. Az utolsó falat kalácsot kivettem a számból és azt dobtam oda.

A  népszerű ultrafutó a beszélgetésben azt is elárulta, hogyan kezdett el futni. Nem csúcsokat dönteni akart, nem tervezte hihetetlen távok leküzdését: Zsuzsi csupán súlyfeleslegétől akart megszabadulni.

Amikor megszültem a lányomat, akkor maradt rajtam 4 kiló. És 3 éves volt, amikor még mindig ott volt az a 4 kiló. Akkor úgy gondoltam, hogy ezt most már futással leadom. Felhúztam a cipőmet és lementem a házunkkal szemben lévő focipályára. Akkor még Dorogon laktam. És akkor, ott futottam 10 kört. De attól kezdve minden nap futottam. Hat hét alatt le is adtam azt a pár kilót, amit akartam, de pont ez a hat hét az, ami alatt szenvedéllyé válik a futás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában