Gyorskorcsolya

2023.10.13. 15:02

Remekeltek a tatabányai gyorskorcsolyázók a szezonnyitón - 3 egyéni rekord is született

Németországban kezdték meg a szezont a tatabányai gyorskorcsolyázók.

Kun Attila

Palakovics Fanni (balról), Lukács Soma és Vancsó Rebeka Németországban versenyeztek

Forrás: beküldött

A hétvégén a németországi Inzellben rendezett International Race-en a magyar gyorskorcsolya-válogatott számára is megkezdődött a versenyszezon. A Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület válogatott versenyzői, Palakovics Fanni, Vancsó Rebeka és Lukács Soma is rajthoz álltak a viadalon. Rebeka és Soma a nyári felkészülés nagy részét Inzellben és Hollandiában töltötte, Fanni pedig egy elhúzódó sérülés és a görkorcsolya-versenyek után tudott csatlakozni október elején a válogatott kerethez. 

Fanni és Rebeka célja a közeljövőben nemcsak a junior-világkupaversenyekre történő kvalifikáció, hanem a Téli ifjúsági olimpiai játékokon való részvétel is. Utóbbit 2024. januárjában és februárjában a dél-koreai Kangvonban rendezik. A hétvégén mindkét lány a legjobb egyéni eredményeihez közel tudott korcsolyázni 500, valamint 1000 méteren is, Soma pedig három egyéni rekordot döntött meg ugyanezeken a távokon. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában