6 nap alatt

2022.09.14. 17:30

A tervezett rekord nem sikerült, de 760 kilométert futott az esztergomi futóamazon, Maráz Zsuzsi (videó)

Bár az új-zélandi Sandra Barwick által 1990-ben felállított 883,6 kilométeres rekordot nem sikerült túlszárnyalni, Maráz Zsuzsanna simán megnyerte az EMU 6 napos futóversenyét.

Kemma.hu

Forrás: Maráz Zsuzsanna/Facebook

A világ egyik legszínvonalasabb 6 napos futóversenyén, az EMU 6 Day Race World Trophy-n ért célba szeptember 14-én, szerdán délben Esztergom büszkeége, Maráz Zsuzsanna. A törékeny ultrafutó szeptember 8-án, csütörtökön 12 órakor tette meg az első lépést, hogy 144 órát körözzön a Balatonfüredi Campingben, egy mindössze 900 méter hosszú pályán.

Zsuzsi szeptember 13-án, kedden este érte el a 700 kilométeres álomhatárt, amit a versenyen már megszokott zászlólengetéssel ünnepelt. Ki hinné a videó alapján, hogy a mosolygós futónő lábában már ilyen sok kilométer van, és hogy ilyen nagy táv után ennyire könnyedén és ruganyosan fut tovább!

Maráz Zsuzsi, harcolva távval, idővel, éjszakákkal, nappalokkal és a fáradtsággal a 6 nap alatt 760,452 métert tett meg, ezzel pedig első nőként ért célba. És bár ez az új-zélandi Sandra Barwick által 1990-ben felállított 883,6 kilométeres rekordjától elmaradt, a többszörös Spartathlon-győztes, sőt az Athén-Spárta-Athén távot jelentő dupla Spartathlont is teljesítő esztergomi futónő, edző és édesanya élete leghosszabb távjára lehet most büszke.

Az EMU 6 napos ultrafutó versenyén 21 ország 67 ultrafutója állt rajthoz a Balatonfüredi Campingben, mindenki azzal a céllal, hogy minél több kilométert fusson le 6 nap alatt: csütörtök 12 órától szerda 12 óráig. Első helyen Rakonczai Gábor végzett, megdöntve a magyar férfi csúcsot a 844,048 kilométerrel. Őt követte másodikként a lengyel Koziarski Michał  800,902 kilométerrel, míg a teljes mezőnyben harmadik lett a női első helyezett, Maráz Zsuzsanna. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában