144 óra

2022.09.12. 11:03

32 éves rekordot dönthet meg a hatnapos futóversenyen Esztergom büszkesége, Maráz Zsuzsi

A Balatonfüredi Campingben kialakított pályán mindenki azzal a céllal fut, hogy minél több kilométert tegyen meg 6 nap alatt. Maráz Zsuzsi az 1990-ben beállított női rekordot szeretné túlszárnyalni.

Kemma.hu

Zsuzsi a 400. kilométer után

Forrás: Maráz Zsuzsanna/Facebook

Az EMU 6 Day Race World Trophy a világ egyik legszínvonalasabb 6 napos futóversenye. A versenyzők 6 napig futnak a Balatonfüredi Campingben, egy mindössze 900 méter hosszú körpályán harcolva távval, idővel, éjszakákkal és nappalokkal, a fáradtsággal és önmagukkal. És persze a korábbi teljesítések időeredményeivel.

Maráz Zsuzsanna esztergomi futóamazon, edző és édesanya is ott van a pályán, amelyen a futók szeptember 8-án, csütörtökön 12 órakor tették meg az első lépést, hogy 144 órával később, szeptember 14-én, szerdán délben a szervezők összesítsék a megtett kilométereiket. Maráz Zsuzsi azonban magasra tette a lécet: az új-zélandi Sandra Barwick által 1990-ben felállított 883,6 kilométeres rekordot szeretné túlszárnyalni.

Mint az az eddig megtett távon is jól látszik,  többszörös Spartathlon-győztes, sőt az Athén-Spárta-Athén távot jelentő dupla Spartathlont is teljesítő esztergomi édesanyának minden esélye megvan a 32 éve „érintetlen” rekord megdöntésére. A versenyről sportolói közösségi oldalán tájékozódhatnak a neki szurkolók.

Az EMU 6 napos ultrafutó versenyén 21 ország 67 ultrafutója állt rajthoz a Balatonfüredi Campingben, mindenki azzal a céllal, hogy minél több kilométert fusson le 6 nap alatt: csütörtök 12 órától szerda 12 óráig. Első helyen jelenleg Rakonczai Gábor áll, vagyis fut. Őt követi másodikként, vagyis női elsőként Maráz Zsuzsanna. A versenyzőket ezen a linken lehet követni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában