Védekezés

2024.03.18. 07:41

Árvízi védekezésre készülnek a közbiztonsági referensek

Közbiztonsági referensek felkészítése zajlott vármegyénkben. Többek között az árvízi védekezési feladatairól is hallhattak előadást.

Kemma.hu

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján számoltak be arról, hogy március 12-én és 13-án tartották a közbiztonsági referensek felkészítését az almásfüzitői és táti gátőrházakban. A referensek előadásokat hallhattak az önkormányzatok árvízi védekezési feladatairól, a várható hidrológi helyzetről, valamint az állami védvonalak állapotáról, a vízügyi igazgatóság aktuális feladatairól. 

Közbiztonsági referensek felkészítése zajlott vármegyénkben. Többek között az árvízi védekezési feladatairól is hallhattak előadást.
Az árvízvédelem is fontos része volt a találkozónak. 
Forrás:  A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság részéről Almásfüzitőn Molnár András szakaszmérnök, a Komárom-Almásfüzitői árvízvédelmi szakasz védelemvezető tartott előadást, míg Táton Tanainé Tóth Magdolna, az Esztergom-Táti árvízvédelmi szakasz védelemvezetője. A felkészítés második ütemében az önkormányzatok árvízi veszélyhelyzet során végrehajtandó katasztrófavédelmi feladatairól kaptak átfogó képet a résztvevők. 

Árvíz esetén a lakosság riasztása is fontos feladat

Sikrai Attila tű. alezredes polgári védelmi főfelügyelő kitért a lakosság riasztására, a tájékoztatás fontosságára, az erők-eszközök lebiztosítására a kitelepítés-kimenekítés, befogadás feladataira történő felkészülésre. A felkészítés utolsó részében a jelenlévők megtekintették a gátőrházak raktáraiban tárolt védekezési anyagokat, készleteket, valamint a gátak karbantartásához igénybe vett munkagépeket. A felkészítés végén a vízügyi igazgatóság és a katasztrófavédelem munkatársai a felmerült kérdésekre adtak szakszerű válaszokat az önkormányzatokat képviselők számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában