Szakmai séta

2024.02.11. 11:23

Szakértőkkel járható be az esztergomi árvízvédelmi gát nyomvonala

A vízügyi igazgatóság igazgatója, a szakmérnökség vezetője, a nemzet park munkatársa, a gátőr és a polgármester társaságában járhatják be az esztergomi árvízvédelmi gát nyomvonalát az érdeklődők február 15-én 14 órakor.

Pöltl Zoltán

A Palkovics padnál lévő Duna-parti részről indul a bejárás

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

A Nagy-Duna parton lévő Palkovics-padtól induló bejárás a közel háromszáz kommentet generáló január 23-ai polgármesteri facebookos posztban és a kommentekben felvetett témákra adhat válaszokat. Németh József, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója, Molnár András, az ÉDUVÍZIG Tatai Szakaszmérnökségének vezetője, Vizkert András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársa, természetvédelmi őr és Dávid Balázs gátőr, akik részt vesznek a február 15-ei Duna-parti bejáráson, melynek során a regisztrált résztvevők kérdezhetnek a fenti szakemberektől az árvízvédelmi gát kapcsán.

A folyóparton szakmai sétán Hernádi Ádám is részt vesz, aki a közösségi oldalán tett fent említett üzenetben jelezte, hogy a részvételi szándékot február 13-án 14 órái határidővel regisztrációban kell megerősíteni. Mint a folytatásban megírta:

Mivel a helyszín munkaterület, ezért a létszám (maximum 50 főben) korlátozott, így előzetes regisztrációra van szükség a belépéshez. 

Regisztrálni a [email protected] email címen lehet, kizárólag esztergomi lakcímkártyával rendelkező, 18 éven felüli személyeknek.

 A városvezető végül arra kéri az érdeklődőket, hogy a fórumra kényelmes ruhában érkezzenek, ahol munkavédelmi sisak és láthatósági mellény viselése kötelező, amit a helyszínen biztosítanak, illetve kérik, hogy hozzák magukkal személyi igazolványukat és lakcímkártyájukat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában