Innováció

2023.11.03. 10:24

Januárban indul az esztergomi árvízvédelmi gát építése

Hernádi Ádám polgármester november 3-án arról posztolt közösségi oldalán, hogy a pénzügyi források biztosításával januárban elkezdődik az esztergomi árvízvédelmi gát építése.

Kemma.hu

A Prímás-szigeten lévő Nagy Duna sétány, ahol majd a gát vonala halad

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

A Magyar Közlöny november 2-án kiadott számában olvasható „az Esztergom árvízvédelmi fejlesztése I. ütemének megvalósítása érdekében szükséges kivitelezési feladatok forrásbiztosításáról” című rész, erre hivatkozva tájékoztatott a Facebookon Hernádi Ádám. 13 858 365 012 forint központi költségvetési forrásról írnak a Magyar Közlöny november 2-ai számában annak kapcsán, hogy a kormány egyetért az Esztergom árvízvédelmi fejlesztése I. ütemében megvalósuló Mária Valéria híd és a Prímás-szigeti rámpa közötti kivitelezési feladatokkal.

Szemben Esztergom látképe, benne a Prímás-sziget, ahol majd a gát megépül
Fotó: Pöltl Zoltán / Forrás:  24 Óra

A további részben az is olvasható, hogy a kormány „felhívja a pénzügyminisztert, hogy – a belügyminiszter bevonásával – az 1. pont szerinti cél megvalósítása érdekében gondoskodjon.” Ezután három pontban összegzi az árvízvédelmi gáttal kapcsolatos feladatokkal források biztosítását: a 2024. évi költségvetésből több, mint 2 milliárdot, a 2025. évi költségvetésből 6,2 milliárd forintot és a 2026. évi költségvetésből 5,5 milliárd forintot biztosít a Vízügyi Igazgatóság javára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában