Kemma.hu videó

2024.02.07. 19:56

Emlékeztek még Mogyira? Videón mutatjuk, hogy milyen boldog tacskó lett belőle

Az egész ország izgult a kis tacsiért, akinek mára már csak rossz emlék maradt az állatkórházban töltött idő. Utánajártunk, hogy van, mit csinál mostanában Mogyi.

Goletz-DeáK Viktória

Nincs más dolga, mint boldog kutyának lenni

Forrás: beküldött

Friss híreket kaptunk Mogyiról, a mentett kis tacskóról, akire ezrek figyeltek másfél évvel ezelőtt, izgulva érte, hogy felgyógyuljon. Buzás István, Mogyi gazdája a Kemma.hu-nak elárulta, hogy kis kedvencük már túl van a szívférgesség kezeléseken. Karácsony előtt pedig átesett az ivartalanításon is. Így aztán már csak tényleg semmi más dolga nincsen, mint élni a boldog kutyaéletét. 

– Szerencsére már minden csak rossz emlék, a szívférgesség vizsgálata is negatív lett a kezelések után. Az ivartalanításon is túl van, amit az ünnepekhez időzítettünk, hogy itthon legyünk vele a lábadozás alatt – mesélte István, aki szerint Mogyi igazi energiabomba, aki gazdáin kívül a hasát szereti a legjobban. 

– Már felismeri a kamra ajtajának a hangját. Ott tartjuk a tápot. Ha nyílik, azonnal ott terem, egy kis nasit remélve. Ha pedig valamiért késik a vacsora, a kamra ajtaját böködve jelzi, hogy itt az etetésidő – árulta el Mogyi gazdája, aki szerint kedvence egyszerre vicces, aranyos és egy igazi gengszter, rosszcsont is. 

– Annyira szereti a hasát, hogy minden akadályt leküzd pár finom falatért. A konyhában sem lehet magára hagyni egy percre sem. Hiába toljuk be a székeket az asztal alá, kihúzza, és felugrik rájuk, majd onnan az asztalra, és mindent befal, amit talál – nevetett István. 

A kiskutya történetéről a Kemma.hu is írt korábban. A kétéves tacskó 2022. november 2-án került a Tatai Civil Állatvédő Egyesülethez. A 4,4 kilós tacskót a civil állatvédők és a véradó Anka kutya mentette meg. Amikor hozzájuk került, az állatvédők azt mondták, olyan rosszak a laboreredményei, hogy nem is lehetne életben.

Mogyi valószínűleg kutyatámadásban sérült meg a fején és a fülén. Ám, ha ez nem lett volna elég, a veséje szinte nem is működött. A kis tacskónak nem sok esélye maradt az életbenmaradásra. Azonban a kutyus minden tényre rácáfolt, és hatalmas akaratának, illetve a gondos ápolásnak köszönhetően felépült, sőt új, szerető családra is talált.

Ahogyan arról a Kemma.hu is beszámolt, Mogyi már a 2022 karácsonyát is új otthonában tölthette, három másik tacsi társával és négy szerető kétlábújával együtt. Boldogan élt együtt új családjával, ám akkor a megpróbáltatásainak még nem volt vége: a kutyusnak ugyanis pozitív lett a szívférgesség tesztje, így hosszú kezeléseken kellett átesnie.

Buzás István, Mogyi gazdája most elárulta, hogy ez akkor főleg a családot viselte meg, hiszen nagyon aggódtak, hogy a legyengült immunrendszerű tacsi szervezete hogyan viseli majd a kezelést. Főleg a második alkalom volt a nehéz, amikor a kutyusnak két napig az állatorvosnál kellett maradnia. De szerencsére már ez is csak rossz emlék, hiszen a fél évvel ezelőtti kontrollon mindent rendben találtak Mogyinál. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában