Kutyák versenye

2023.10.09. 11:25

Jótékonysággal egybekötve versengtek a világ legszebb kutyái Komáromban +fotók

Ismét a kutyák fellegvára volt a komáromi Monostori erőd, ahol háromnapos nemzetközi kutyakiállítást szerveztek. A rendezvényen a Rex Komáromi Állatvédő Egyesületet is lehetett támogatni.

Körtvélyfáy Dina

Szebbnél szebb kutyáké volt a főszerep a hétvégén

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Mintegy hatezer kutya érkezett Komáromba a hétvégén. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségének (MEOESZ) rendezvényére nem csupán belföldről, hanem külföldről is érkeznek tenyésztők, a legkülönfélébb fajtákat felvonultatva. 

Korózs Gábor, a MEOESZ elnöke arról beszélt, fontosnak tartják azt is, hogy a magyar kutyafajtákat szélesebb körben megismertessék és népszerűsítsék rendezvényükön. A gyerekeknek tanösvényt is készítettek ennek érdekében, amelyen végighaladva feladatokat oldhattak meg, valamint játékos fajtaismertető könyvet is kaptak ajándékba a tanösvény végén. A magyar kutyafajták országos agility bajnokságát is itt rendezték meg.

A kiállítás harmadik napján is nagy volt a sürgés-forgás az erődben. A gazdák nagy műgonddal fésülgették, csinosítgatták a ringbe lépés előtt az ebeket, akik többnyire békésen tűrték a procedúrát. Rengeteg árus érkezett az erődbe, volt választék bőven a jutalomfalatokból, kutyás kellékekből, kiegészítőkből, játékokból, hordozókból és fekhelyekből.

Ezen a napon egyébként nem csak a fajtatiszta kutyák versengtek. Most is megrendezték – immár ötödik alkalommal – a keverék- és hobbikutya szépségversenyt is. A nevezési díjakból befolyt összeget a MEOESZ ezúttal is a Rex Komáromi Állatvédő Egyesületnek ajánlotta fel.

Nevezni a helyszínen tudtak a kis, közepes és nagytestű kategóriában a keverék, valamint a fajtajellegű, de törzskönyvvel nem rendelkező kutyák gazdái. A tulajdonosok lelkesen készültek a versenyre, akadt, aki rózsaszínre festette a kutyusa fülét, mások kendőt, díszt kötöttek állatkáik nyakába. Többen a komáromi állatmenhely gazdikereső védenceivel érkeztek, közülük egyebek mellett a menhely szépe győztes Romival, a régóta otthonra vágyó Palacsintával, a sokat megélt, mégis szeretetteljes Kittivel, vagy éppen az aprócska Pepével is lehetett találkozni.

Az ebeket két korábbi válogatott kézilabdázó, Temes Bernadett és Szabó-Kovacsicz Mónika zsűrizte, előbbi KEK-győztes, illetve EHF-kupa döntős, utóbbi pedig a KEK-győzelem mellett Bajnokok Ligája nyertes sportoló. Mindketten nagy állatbarátok, így örömmel tettek eleget a felkérésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában