Születésnap

2023.10.02. 11:30

Jutalomfalatok, játékok, jókedv és rengeteg futás: 10 éves lett a komáromi menhely

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte a komáromi menhely. A születésnap legfontosabb eleme a kutyasétáltatás volt, nem maradt olyan eb, aki ne fedezte volna fel több alkalommal is a környéket. Végül pedig az is kiderült, ki lett a menhely szépe.

Körtvélyfáy Dina

Romi, a menhely szépe a győzelem helyett a gyerekeknek örült

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Mintegy ezer és 1589 kutya talált új gazdára a menhely tízéves működésének ideje alatt. Mandel Géza, a Rex Komárom Állatvédő Egyesület vezetője elmondta, az egyesületük már 23 éve működik, és elődeiknek is nagy szerepe van abban, hogy a menhely tíz évvel ezelőtt létrejöhetett. Hozzátette, az elmúlt tíz éve nagyon gyorsan, ám rengeteg munkával telt el.

Mandel Géza köszönetet mondott egykori és mostani tagjaiknak is, mindenkinek, akik valaha segítették őket. Kiemelte, az önkormányzat is rendszeresen támogatja őket, illetve külön hálásak a lakosságnak, akik adójuk 1 százalékával támogatták őket. Ezúttal ebből több mint 13 millió forintot kaptak, amelynek segítségével további állatokat tudnak megmenteni, illetve a már meglévőket ellátni.

A születésnapra egykori rexes kutyák is visszalátogattak, míg gazdáik beszélgettek, ők felfedezték a terepet
A születésnapra egykori rexes kutyák is visszalátogattak, míg gazdáik beszélgettek, ők felfedezték a terepet
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás:  24 Óra

Különféle programokkal is készültek a születésnapra, de a legnépszerűbb természetesen a kutyasétáltatás volt. Minden menhelyi árva sétált, a kennelek teljesen kiürültek pár órára, sorra tűntek el a jutalomfalatok a kutyusok gyomrában, míg a lábukban a kilométerek gyűltek. Vizi Bence és Kovács Klaudia kutyaiskolás bemutatóval készült, az akadályokat pedig a menhelyi kutyusok és a már gazdás ebek is kipróbálhatták.

Eközben hasznos információkat osztottak meg a négylábúak tanítási módszereiről, illetve arra is felhívták a figyelmet, a kutyák idősebb korban is nagyon jól taníthatóak. A tombolán értékes nyeremények találtak gazdára, illetve az is kiderült, ki a menhely szépe. A legtöbb szavazatot Romi kapta, második helyen pedig Luna végzett. A harmadik helyen holtverseny alakult ki, Vezér és Lotti ugyanannyi szavazatot kapott.

A rexeseket október 8-án, 11 órától is lehet segíteni. Ekkor rendezik meg ugyanis a Cacib Show kutyakiállítás keretében az ötödik komáromi hobbikutya szépségversenyt a Monostori erődben. Keverék, illetve hobbikutya kategóriákban lehet indulni, a zsűriben pedig Temes Bernadett és Szabó-Kovacsicz Mónika válogatott kézilabdázók is helyet kaptak. A nevezési díjakkal a résztvevők idén is a menhelyet támogatják, tavaly is több mint kétszáz ebet neveztek be a megmérettetésre a gazdáik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában