Törődés

2023.09.06. 20:48

Sokat segítenek az menhelyen az állatbarát komáromi diákok

Népszerű az önkéntes munka a diákok körében a Komáromi Rex állatmenhelyen.

Körtvélyfáy Dina

Sok kutyus várja sorsa jobbra fordulását a Komáromi Rex állatmenhelyen

Forrás: Rex Komáromi Állatvédő Egyesület/Facebook

Ahogy a komarom.hu is írta, ebben az évben huszonöt tanuló jelentkezett hozzájuk, akik segítettek a munkában a nyár folyamán.

– Ezzel a tevékenységgel ötven órányi közösségi szolgálatot tudtak teljesíteni a diákok, de sokan ezt követően is maradtak és önzetlenül segítenek nekünk, amit ezúton is köszönünk – mutatott rá Mandel Géza, a menhely vezetője.

A diákok reggelente kezdték a munkát, amikor is megetették az állatokat és kitakarították a kenneleket, majd sétáltatták a kutyákat és rendben tartották a területet. A nagy kánikula miatt fokozott figyelmet igényeltek a négylábúak, így arra külön is ügyeltek, hogy az állatok elegendő vízhez jussanak. Az örökbefogadások száma nem csökkent a nyári időszakban sem, macskákat viszont egyelőre nem tudnak fogadni az állatvédők.

A menhely egyébként pont az idén lesz tízéves. A kerek évforduló alkalmából családi napot rendeznek az október 4-i állatok világnapja alkalmából.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában