Kemma.hu videó

2023.09.30. 16:26

Gyönyörű versek és egy nagypapa hiányának fájó emléke: vajdasági versmondók verseltek városunkban

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete érkezett Tatabányára, az Orfeusz Társulat meghívására. A nyolcfős színjátszó-versmondó csapat az Árpád és a Bárdos László Gimnáziumban és a Puskin Művelődési Házban lépett fel.

Kemma.hu

Vastapssal hálálta meg a Puskin közönsége az előadást

Forrás: 24 Óra

Fotó: HB

Az iskolákban tanórai keretek között, délután pedig közönség előtt szerepeltek. Az Árpád Gimnáziumban és a Puskin Művelődési Házban is a Petőfi 200: Én vagyok itt címmel verses-zenés előadást láthatta a közönség. Petőfi írásaiból nyújtott át egy csokrot a hallgatóságnak a kiváló társulat. Közreműködött Mess Attila és Povázsánszki-Kőműves Noémi színművész, Hajvert Ákos versmondó, Dudás Nikolett népdalénekes és Szakács Zoltán zongoraművész. Petőfi több arcát ismerhették meg. Kirajzolódott a szerelmes, a kritikus, az utazó, a hazáját romantikusan szerető költő képe.

A Bárdos László Gimnáziumban Vége-láthatatlan víz - beszélgetések nagyapámmal címmel Vajda Noa Pálma önálló műsorát adta elő. Ebben Varró Dániel, Móra Ferenc, Podolszki József, Rónay György, Lackfi János, Buda Ferenc, József Attila szövegei hangzottak el, miközben a műsort áthatotta a nagyapa keresése. Az előadó nagypapája, dr. Vajda Gábor meghatározó alakja volt a vajdasági magyar kritikai- és szépirodalomnak. Neki állított emléket.

A Puskin Művelődési Házban Tóth Zsóka előadóművész a zárszóban kiemelte: terveik szerint hosszú távú kapcsolat alakulhat ki a vajdasági versmondókkal, akik közül többen jártak már Tatabányán, a József Attila Vers- és Prózamondó Versenyen.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában