Kutyaboldogság

2023.05.27. 11:27

Új fotóval jelentkezett Mogyi, a tatai tacskó, akit egy ország zárt a szívébe

Túl van a második szívféreg kezelésen is Mogyi. Már csak egy halvány csík a fején emlékezteti az átélt borzalmakra.

Goletz-Deák Viktória

Forrás: Állatvédők Civil Tatai/Facebook

Már szinte nyoma sincs annak, hogy Mogyi, a kis mentett tatai tacskó milyen viszontagságokon ment keresztül. A kiskutya történetéről tavaly a Kemma.hu is írt. A kétéves tacskó november 2-án került a Tatai Civil Állatvédő Egyesülethez. A civil állatvédők és a véradó Anka kutya mentették meg a 4,4 kilós tacskót. Amikor hozzájuk került, az állatvédők azt mondták, olyan rosszak a laboreredményei, hogy nem is szabadna élnie.

Mogyit vélhetően kutyatámadásban sérült meg a fején és a fülén. Ám, ha ez nem lett volna elég, a veséje szinte nem is működött. A kis tacskónak nem sok esélye maradt az életbenmaradásra. Azonban a kutyus mindenre rácáfolt és hatalmas akaratának, illetve a gondos ápolásnak köszönhetően felépült, és még új, szerető családra is talált. 

Ahogyan arról a Kemma.hu is beszámolt már a karácsonyt is új otthonában tölthette három másik tacsi társával, és négy szerető kétlábújával együtt. Mogyi azóta is boldogan él új családjával, bár még nincs vége a megpróbáltatásoknak. A kutyusnak ugyanis pozitív lett a szívférgesség tesztje, így hosszú kezeléseken esett át.

Buzás István, Mogyi gazdája elárulta, hogy ez főleg inkább a családot viselte meg, hiszen nagyon aggódtak, hogy a legyengült immunrendszerű tacsi szervezete, hogy fogja viselni a kezelést. Főleg a második alkalom volt a nehéz, amikor a kutyusnak két napig az állatorvosnál kellett maradnia. De szerencsére ezen is túl vannak, és már csak egy kontroll vár rá szeptemberben. Vagyis majdnem csak ennyi.

– Mogyi még nincsen ivartalanítva, mert előbb a szívférgesség kezelést kellett megkapnia. Ha negatív lesz a kontrollon az eredmény jöhet az ivartalanítás. A négy kutyánkból már csak ő van hátra, ami néha vicces helyzeteket teremt. Bizony Mogyika be szokott próbálkozni a többi kutyánál, amit azok hol jobban, hol morcosabban kezelnek – nevetett István, aki elárulta, hogy mind a négy kutya velük alszik egy ágyban, és már el se tudják képzelni nélkülük az életüket. 

– Mindegyik kis imádnivaló, saját egyéniség. Mogyi is megtalálta a helyét már a csapatban. Nem mondom, hogy nincsenek kisebb civakodások, de ragaszkodnak is egymáshoz. Mogyi is nagyon kis karakán kutyus lett, tiszta izom, folyamatosan rohangál, nem tud egyhelyben maradni. Mellette hatalmas az étvágya, ha meglátja a kezemben a tálkáját már jön és követeli az ebédjét. A sebei is szinte teljesen begyógyultak, a műtétek helyén szépen vissza nőtt a szőre, a fején és a fülén lévő sebekből is már csak egy halvány csík látszik. Már csak egy rossz emlék maradt az egész – mondta megkönnyebbülten a gazdi. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában