Nagy túlélő

2022.12.26. 15:44

Kutyaboldogság: új családjában karácsonyozott Mogyi, a halál torkából mentett tacskó

A kétéves tacskó november 2-án került a Tatai Civil Állatvédő Egyesülethez. Az akkor csupán 4,4 kilós Mogyit valószínűleg egy másik kutya támadta meg. De sebesülésein túl a veséje sem működött.

Kemma.hu

Mogyi, a tacskó

Forrás: Tatai Állatvédők/Facebook

A Tatai Civil Állatvédők és a véradó Anka kutya mentették meg a kis tacskót, Mogyit. Amikor hozzájuk került, az állatvédők azt mondták, olyan rosszak a laboreredményei, hogy nem is szabadna élnie.

Mogyit vélhetően kutyatámadásban sérült meg a fején és a fülén. Ám, ha ez nem lett volna elég, a veséje szinte nem is működött. A kis tacskónak nem sok esélye maradt az életbenmaradásra. Akkor szomorú, majd egyre inkább reményteljes történetéről közösségi oldalukon folyamatosan beszámoltak a Tatai Civil Állatvédők.

Mogyi testhője a 32 fokot sem érte el. A laboreredményei szerint vörösvérsejt alig volt a szervezetében, a veséje pedig szinte teljesen leállt. Az állapota pedig tovább rosszabbodott.

Már halálközeli állapotba került, amikor a Rex Komáromi Állatvédő Egyesület segítségével sikerült donort találni Mogyinak. Anka, a nagy testű bull típusú eb már többször adott vért, amivel mindig sikerült megmentenie egy másik kutya életét.

A kis tacskó ezután folyamatosan bizonyította, hogy nincsen nála nagyobb küzdő. Szépen felépült és gazdára is talált. A karácsonyt már velük tölthette. A tatai állatvédők az örökbefogadóknak pedig hálás hangvételű posztban köszönték meg, hogy Mogyit választották.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában