Kutya-baj

2023.01.25. 14:00

Rossz hírek érkeztek a mentett tatai tacskóról, Mogyiról

Újra állatkórházba került Mogyi, a tatai mentett tacsi. A szívféreg kezelése miatt „vendégeskedett” egy napot a Tatai Állatgyógyászati Központban.

G. D. V.

Mogyi szerető gazdára talált

Forrás: montázs: Kemma.hu

Mint arról korábban beszámoltunk: Mogyi boldogan éli kis tacsi életét új gazdájánál Hatvanban. Ránézésre már nyoma sincsen annak rengeteg megpróbáltatásnak, amit nem is olyan régen át kellett élnie. Azonban még egy alattomos, súlyos betegséggel kell megküzdenie.

A kiskutya élete sokáig csak egy hajszálon múlott! És végül csak egy másik kutyától kapott vérátömlesztés mentette meg az életét.

Mogyi felépülésében hatalmas szerepe volt a Tatai Állatgyógyászati Központnak, ahol több orvos is küzdött kis életéért. A bent töltött hosszú hetek alatt mindenki szívéhez hozzá nőtt a kedves tacsi, így most is örömmel fogadták.

Buzás István Mogyi gazdája a Kemma.hu-nak elárulta, hogy a legtöbb sérülésből már felépült új kedvence, azonban a szívférgesség miatt még hosszú kezelés vár rá.

– Mikor elhoztuk Mogyit mondták, hogy a szívférgesség miatt még többször is infúziót kell majd kapnia. Mi megbeszéltük a feleségemmel, hogy mivel Mogyit a tatai állatorvosok már jól ismerik, szeretik, inkább utazunk 2 órát, de hozzájuk visszük majd vissza a kezelésekre – kezdte István, aki nehéz szívvel, de jó kezek között hagyta ott a tacskót.

– Már mindenki ismerősként fogadta Mogyit az állatorvosnál. Bevitték a rendelőbe, de még a váróban is hallottuk, ahogy Mogyi próbálja rendszabályozni a többi kutyát. Leborotválták a lábát és már kötötték is be neki a branült. Este kellett vissza mennünk érte – mesélte a gazdi, aki mielőtt hazament elmagyarázta kiskutyájának, hogy nem fogja ott hagyni, visszamegy érte.

– Este már csak a nővérek voltak a rendelőben, ők mondták hogy már nagyon jönne ki. Mikor végül kiengedték egyből szaladt hozzánk. Azt gondoltuk, hogy kicsit bágyadt lesz, esetleg sértődött, de egyáltalán nem viselte meg a kezelés. Azonban ezzel még nem ért véget, egy hónap múlva újra infúziót kell kapnia, akkor már estére is ott fog maradni – magyarázta István.

A kezelések között Mogyit kényszerpihenőre kell fogni, vagyis nincsenek nagy séták, rohangálások és birkózás. Ez a kis izgága, vidám kutya esetében nem lesz könnyű feladat.

– Napközben, ha nem vagyunk otthon egy nagy előszobában vannak a kutyák, amit kamerával tudunk figyelni. Innen tudjuk, hogy a nap nagy részét átalusszák nyugodtan. Akkor élénkülnek fel, a hazaérünk. Most rövidebb sétákra megyünk csak ki. A hideg miatt nem is ellenkeznek miatta. Bent kell figyelni, hogy ne legyen nagy hancúrozás, de mindig van valaki a közelében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában