Képviselőjelöltek

2023.04.18. 06:55

1800 oroszlányi dönt a vasárnapi időközi választáson

Öten indulnak a megüresedett képviselői mandátumért Oroszlányban az április 23-ra kitűzött időközi választáson. A jelöltekről összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat Abban a sorrendben mutatjuk be a jelölteket, ahogy a 4. számú egyéni választókerület szavazólapján láthatóak lesznek.

Wágner Zsanett

Egy képviselői hely vár betöltésre az oroszlányi testületben

Forrás: oroszlany.hu

Az oroszlányi alpolgármester, Szabó Mihály lemondása okán tartanak időközi választást a városban. Mint arról beszámoltunk, öten szállnak versenybe a képviselői helyért és a szavazatokért. A 4-es választókörzetben, tehát a 7-es és a 8-as szavazókörben élők választanak vasárnap. A Fürst Sándor, a Petőfi, a Táncsics- és a Gönczi utcában, valamint a Szent István téren lakók, csaknem 1800 választópolgár, jogosultak voksolni. Őket a József Attila Általános Iskolába és a Szociális Szolgálat központi épületébe várják a szavazóbiztosok reggel 6 és este 7 óra között.

Póczik Gábor független jelöltről keveset tudni. A helyi televízió stúdióbeszélgetésében elárulta, nem szeretne megígérni olyat, ami egy év alatt nem teljesíthető. Elmondta azt is, hogy a jövő évi képviselőválasztáson nagyobb volumenű dolgokban gondolkodik. Elárulta, hogy szívének kedves az adott választókerület, ugyanis itt nőtt fel. Elsősorban a parkolóhiány problémáját orvosolná, továbbá szeretné szebbé és virágosabbá tenni a környezetet.

Kaszab Noémi, a Megoldás Mozgalom képviselőjelöltje. Születése óta a bányászvárosban él, 28 éves. Négy éve vállalkozó és több mint egy éve létrehozta saját informatikai cégét. Tervei közé tartozik további parkolólétesítés a városban, valamint több szemetes kihelyezése a körzet tisztántartása érdekében. Fontos a közvilágítás minél hamarabb történő visszakapcsolása, valamint az utak felújítása. Megválasztása esetén minden energiát belefektetve dolgozik majd a körzetért.

Puskás Alexa, a Mi Hazánk Mozgalom képviselőjelöltje. Alexa 1994-ben született, bányász család sarjaként. Tősgyökeres oroszlányi, férjezett és júliusban gyermekáldás elé néz. Programjában szerepel a januárban bevezetett lakossági adók (garázs és kommunális) eltörlése, a Gönczi Ferenc utca felújítása és parkolóbővítés, valamint a játszóterek körbekerítése. Puskás Alexa az Eötvös Loránd Tudományegyetemen diplomázott óvodapedagógusként, jelenleg futballedző Császáron.

Torma Lajos függetlenként indul. 1962-ben született Békés megyében, 1982 óta él a városban. Márkushegyi vájár volt, később szakszervezeti titkár és üzemi tanács elnök a nyugdíjazásig. 2019-ben lett az OBEDSZ elnöke, 17 évig volt képviselő. A világjárvány és a háborús helyzet után azt látja, másként kellene politizálni, például az adókivetésekkor. Szerinte források átcsoportosításával még élhetőbbé lehet tenni a várost. Hisz a hagyományápolásban.

Babai János az OLPK színeiben indul. Tősgyökeres oroszlányi, 1982-ben született. Házas, két gyermek édesapja. 2019 óta az Oroszlányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökeként végzi munkáját. Óvárosban, a 4. számú választókörzetben nőtt fel. A tatabányai Fellner Jakab Középfokú Iskolában végzett. Atletizált, és bokszolt. Jelenleg termelési technikus. Parkolóbővítést és a közbiztonság erősítését ígéri, továbbá egy pihenőpark kialakítását a Petőfi udvarban.

Egy évre kaphat mandátumot a nyertes
Mint ismert Szabó Mihály alpolgármester, képviselő lemondott tisztségeiről az év elején. Az OLPK-s képviselői mandátuma a helyi önkormányzatokról szóló 2011. évi. törvény alapján megszűnt, így április 23-ra kitűzték az időközi választást volt választókörzetében. A testületben amúgy 12 képviselő dolgozik, négyen a Fidesz-KDNP színeiben, nyolcan a lokálpatrióták szervezetéből. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában