Nehéz döntés

2023.01.27. 14:37

Lemondott az oroszlányi alpolgármester

Nem várt fordulatok álltak elő a január 26-i képviselő-testületi ülésen. Tizenhárom év képviselői tevékenység után, és három éve tartó alpolgármesteri posztjáról mondott le Szabó Mihály (OLPK).

W.Zs.

Szabó Mihály (középen) bejelentette lemondását

Szabó Mihály interpellációban jelentette be lemondását, végül szebb jövőt kívánt az oroszlányiaknak. Portálunknak tett nyilatkozata szerint az elmúlt évek gazdasági helyzete indokolta döntését.

Hozzátette, nem határozott könnyen, csaknem fél év hezitálás után született meg a döntés. Jól tudja, csalódást okozott a lakosoknak, de leginkább ő veszített motivációjából az elmúlt időszakban hozott döntések miatt.

Szabó Mihály január 9-én nyújtotta be Lazók Zoltán polgármesterhez lemondását, amely január 31-én lép hatályba. A Helyi Választási Bizottság elbírálja a döntést, ezután kiírja a szükséges időközi választást is.

Időpontját a választási törvény a mandátum megüresedését követő 120 napon belül határozza meg, amely áprilisban várható. Az érintett 4. számú választókerület lakosait postai úton tájékoztatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában