Voksolás lesz

2023.02.22. 10:52

Választási kisokos: itt vannak a legfontosabb tudnivalók az oroszlányi időközi előtt

A bányászvárosban azért kellett kiírni időközi választást, mert Szabó Mihály, a 4. számú egyéni választókörzet helyi önkormányzati képviselője lemondott tisztségéről január 31-i hatállyal.

W. Zs.

Fotó: Shutterstock

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Helyi Választási Bizottság április 23-ára tűzte ki a voksolást, amikor 6 és 19 óra között várják a választópolgárokat. Mindez csak a 4. egyéni választókörzetet érinti, amelybe a 7-es és 8-as szavazókörök tartoznak. 

A városi honlap összegyűjtötte a választással kapcsolatos fontos tudnivalókat. Beszámoltak arról, hogy a 7-es számú szavazókör a József Attila Általános Iskolában van. Ide tartoznak a Fürst Sándor utca 2–20. páros házszámú tömbjeiben élők, valamint a Petőfi Sándor utca 1–27. páratlan és a 28. utáni páros házszámok. A Táncsics Mihály út 17–19. számig a páratlan számú tömbök lakosai, és a 2., valamint 38. közötti páros házszámok. 

A 8-as számú szavazókör az Önkormányzati Szociális Szolgálat épületében van. Ide tartoznak a Fürst Sándor utca 22.-től 50.-ig terjedő páros házszámai, a Gönczi Ferenc utcában, a Szent István téren és a Petőfi udvarban élők. A Petőfi Sándor utca 2.-től 26.-ig terjedő páros házszámok, a Rákóczi Ferenc út 2. és 36. közötti páros házszámok.

A választópolgárok már kézhez kaphatták az értesítőt a névjegyzékbe vételről. Az időközi választáson átjelentkezésre csak akkor van lehetőség, ha a választópolgár lakó- és tartózkodási helye is ugyanazon választókerületben van. Ellenkező esetben április 19-én 16 óráig várja a jelentkezést a helyi választási iroda. 

Mozgóurnát lehet kérni levélben vagy elektronikusan. A választással kapcsolatos kérelmek elérhetők a valasztas.hu-n, valamint személyesen kérhetőek a helyi választási irodában, a Rákóczi Ferenc út 78. szám alatt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában