Ez volt az év: angyalarcú komáromi diáklányt és díjazott fagyit ünnepeltünk júliusban

Visszatekintő sorozatunkban ezúttal három júliusi eseményt idézünk fel.

Kemma.hu

Csenge és Levente a kiváló tanulmányi eredményeiknek köszönhetően képviselhették Komáromot az Anna-bálon

Forrás: 24 Óra

Húzták a kocsit és ünnepelték is

Júliusban ismét megrendezték a XV. századbeli híres találmánynak és a kocsit készítő mestereknek emléket állító Nemzetközi Kocsitoló Fesztivált Kocson. Az idén a különböző csapatok mellett az Exatlon versenyzői is kipróbálták magukat az 1500 méteres távon, amelyet videón is megörökítettünk.

A versenyen egyébként 2022-ben 18 csapat indult, hogy végigharcolja a férfiak 1500, illetve a hölgyek 1300 méteres viadalát. Összesen négy kategóriában nevezhettek az indulók: Amazon, Férfi- és Női csapat, valamint Gladiátor.

Megyei szépség lett a második udvarhölgy

Janovszki Csenge és Varga Levente képviselte Komáromot a füredi Anna-bálon. A két fiatal csodás élményekkel, új barátságokkal is gazdagodott, ráadásul az Anna-bál szépének második udvarhölgye lett a nagyigmándi népdalénekes, Csenge. Az eseményt már 197. alkalommal rendezték meg. Az Anna-bálon a résztvevők közül hagyományosan a közönség szavazza meg a legszebb tizenöt lányt, akik közül végül a zsűri választotta ki a bál szépét és két udvarhölgyét. 

Az Anna-bál szépei között korábban éve is volt megyei szépség. A komáromi Császár Ágnes szintén második udvarhölgy lett, ahogy idén Janovszki Csenge is. Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Balatonfüreden, a Horváth-házban, Szentgyörgyi Horváth Fülöp János fogadójában a házigazda leányának tiszteletére. 

Komáromi lett az év közönségdíjas fagyija

Benkő Péter közönségdíjat vehetett át Bella Serrata nevű fagylaltjával a 25. Év Fagylaltja versenyen. Péter tizenkét éve került az IREKS-Stamag Kft.-hez. Előtte 15 évig külföldön dolgozott, egy ötcsillagos szálloda cukrászati vezetőjeként. Az idén két fagylalttal, a Bella Serrátával és a Szicília hercegnőjével indultak alapanyag kategóriában. 

A végül közönségdíjat nyert mogyorós, csokoládés ízt egy szakmai úton kóstolták, Szicíliában, a Caffé Siciliában. Benkő Péter már akkor hitt ebben az ízkombinációban, aminek a Bella Serrata, azaz egy szép este nevet adta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában