Energia, válság

2022.10.10. 15:00

Bezárt a dorogi uszoda is az elszabadult rezsiköltségek miatt

Az energiaárak emelkedése miatt a létesítmény uszodai és wellness része október 10-től további intézkedésig zárva tart.

Kemma.hu

Nipl Stefánia uszoda

Forrás: Nipl Stefánia Uszoda/Facebook

Mint arról beszámoltunk, október 10-én, hétfőn tartott rendkívüli testületi ülést tartott a dorogi önkormányzat, amelynek fő témája az energiaválság miatt kialakult helyzet kezelése volt. A város honlapján adott hírt arról, hogy az önkormányzat pénzügyi válságkezelési programot fogadott el, amelynek értelmében az óvodák, a bölcsőde, a Dr. Mosonyi-gondozási központ és az állami fenntartású intézmények kivételével nem lesz távhőellátás a közintézményekben. Vagyis október 11-től az érintett dorogi intézményekben nem lesz fűtés és melegvíz sem.

Röviddel a közlés után a dorogi Nipl Stefánia uszoda közösségi oldalán közölte: a rendkívüli testületi ülésen elhangzottak értelmében a létesítmény uszodai és wellness része további intézkedésig zárva tart. Mint írták, a bezárás érinti az úszásoktatást és egyéb szolgáltatásokat, illetve a náluk sávot bérlők foglalkozásait is. 

A megvásárolt bérletek érvényessége továbbra is 2 év. Változás esetén azonnal tájékoztatunk mindenkit!

– olvasható a bejegyzésben.

Mint az az önkormányzat honlapján olvasható, a Közlönyben megjelent táblázat értelmében a távhőszolgáltatás ára október 1-től mintegy tizenhatszorosára emelkedett Dorogon. A távhő költségének megnövekedésére nincs fedezete az önkormányzatnak, ezért kellett kényszerintézkedéseket bevezetni.

Az alábbi intézmények fűtése és melegvíz ellátása felfüggesztésre kerül október 11-től:

  • Buzánszky Jenő Stadion
  • Dorogi Birkózócsarnok
  • Dorogi József Attila Művelődési Ház
  • Dorogi Sportcsarnok
  • Gáthy Zoltán Városi Könyvtár
  • Intézmények Háza
  • Nipl Stefánia Városi Uszoda
  • polgármesteri hivatal
  • Reimann Bányászattörténeti Miniverzum

Az önkormányzat vizsgálta a probléma kezelésének lehetőségeit és az egyéb kiadások felülvizsgálatát is fontosnak tartja. A közterület fenntartás költségein 110 millió forintot, a közoktatás, kultúra, sport, polgári önszerveződések támogatásán 40 milliót, a beruházások, önkormányzati pályázati önrészein 110 millió forintot tudna spórolni a város.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában