Old Lake Man

2022.07.16. 07:16

Fél Tatát lezárják, a buszok is máshogy járnak a kétnapos triatlonverseny miatt (térkép)

A július 16-i és 17-i triatlonverseny miatt Tatán és a környékén is kell útlezárásokra számítani, valamint a helyi és a helyközi buszok útvonalát is érintik a lezárások.

Kemma.hu

Az Old Lake Man triatlonistái két napig versenyeznek Tatán és a környékén

Forrás: Kemma.hu/Google Maps

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, ezen a hétvégén rendezik meg az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot és Középtávú Amatőr Magyar Kupát. Előbbit szombaton, utóbbit vasárnap. Marosán Angelika, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője a Kemma.hu-t arról tájékoztatta, hogy 16-án 13:30 és 17 óra között, míg 17-én 9:30 és 16:30 között kell útlezárásokra számítani. A kerékpáros szakasz útvonalán teljes szélességében lezárják Tatán a Kastély tér – Hősök tere – Rákóczi utca – Kossuth tér – Kocsi utca – Dózsa György utca – Kocsi út útvonalat, valamint a Tata, Kocs és Nagyigmánd között a 8136-os számú utat. 

Emiatt a verseny idején Tatán, a Kocsi úti temető sem lesz megközelíthető. Kocsra csak Mocsa és Dad irányából lehet majd bejutni. Mindemellett a versenyt a legveszélyeztetettebb helyszíneken, útkereszteződésekben rendőri forgalomirányítással, valamint polgárőrök segítségével biztosítják majd. 

A helyi járatú buszok is érintettek

A Volánbusz tájékoztatása szerint a buszközlekedést is érintik a lezárások. Az érintett helyi járatok rövidített útvonalon, a helyközi járatok terelt útvonalon Komárom felé közlekednek és egyes megállóhelyeket nem érintenek. Szombaton 13:50-17:20 között, valamint vasárnap 10:00-10:30 és 12:00-15:00 között: az 1, 1A, 1E, 1R járatok rövidített útvonalon csak a vasútállomás és az autóbuszállomás között közlekednek, míg az 5A járatok a buszvégről indulnak, illetve oda érkeznek, a Fellner Jakab úthoz pedig nem mennek ki.

Július 16-i buszmenetrend

  • A 13:15-ös Komárom-Tata helyközi járat Mocsa fordulóig menetrend szerint közlekedik. AKocs, Újtelep és Kocs, Tömördpuszta megállóhelyek utasai a 13:50-kor Kocsról Tatára induló járattal mehetnek tovább. Kimaradó megállóhelyek: Mocsa, Tömördpuszta, Kocs, Újtelep, Kocs, Faluközpont, Kocs, Budai út  Kocs, Alsó, Tata, Máriapuszta bejárati út, Tata, Kocsi úti temető, Tata, Dob utca, Tata, Környei út, Tata, Kossuth tér.
  • A 13:50-ös Kocs- Tata busz Mocsán át közlekedik. Kimaradó megállóhelyek: Kocs, Faluközpont, Kocs, Budai út  Kocs, Alsó, Tata, Máriapuszta bejárati út, Tata, Kocsi úti temető, Tata, Dob utca, Tata, Környei út, Tata, Kossuth tér.
  • A 14:05-ös Tatabánya-Tata, valamint a 16:30-as Tata-Oroszlány járat járat nem érinti Tatán a Környei úti és a Kossuth téri megállókat, de helyette megáll a Május 1. út megállóban.
  • A 14:35-ös Győr-Tatabánya járat a nagyigmándi autóbusz-váróteremig menetrend szerint közlekedik, Tatán a buszvégtől szintén. Kimaradó megállóhely: Kocs, Faluközpont.
  • A 14:45-ös Tata-Komárom busz nem érintit Tatán a Kossuth teret, a Környei utat, a Dob utcát, a Kocsi úti temetőt, a máriapusztai bejárati utat, Kocs, és Kocson Alsót, a Budai utat és a faluközpontot.
  • A 16:10-es Komárom-Tata járat Kocson az Újtelepig menetrend szerint közlekedik. Kimaradó megállóhelyek: Kocson a faluközpont, a Budai út,  Alsó, Tatán a máriapusztai bejárati út, a Kocsi úti temető, a Dob utca, a Környei út és a Kossuth tér.
  • Kimarad a 15:40-es és a 16:25-ös Tata-Kocs, a 16:00-s Kocs-Tata járat.

Július 17-i buszmenetrend

  • Kimarad a 13:30-as Tata-Kocs, valamint a 13:50-es Kocs-Tata járat.
  • A 13:15-ös Tata-Tatabánya, a 14:05-ös Tatabánya-Tata járat nem érinti nem érinti Tatán a Környei úti és a Kossuth téri megállókat, de helyette megáll a Május 1. út megállóban.
  • A 12:35-ös Bana-Tata busz Nagyigmándig, illetve a 13:55-ös Tata-Bábolna járat Nagyigmándtól menetrend szerint közlekedik. Kimaradó megállóhelyek: Kocson az Árpád utca, a faluközpont, a Budai út, Alsó, Tatán a máriapusztai bejárati út,  a Dob utca, a Környei út és a Kossuth tér.
  • A 14:45-ös Tata-Komárom, valamint a 12:00-s Tata-Kocs  járat kimaradó megállóhelyi: Tatán a Kossuth tér, a Környei út, a Dob utca, a Kocsi úti temető, a máriapusztai bejárati út, Kocson pedig Alsó, Budai út és faluközpont.
  • A 13:15-ös Komárom-Tata, valamint a 11:15-ös Mocsa-Tata busz a kocsi Újtelepig menetrend szerint közlekedik. Kimaradó megállóhelyek: Kocs, faluközpont, Budai út  Alsó, valamint Tatán a máriapusztai bejárati út, a Kocsi úti temető, a Dob utca, a Környei út és a Kossuth tér.

Úsznak, bicikliznek, futnak és jótékonykodnak

A versenyközpont ezúttal is a Kastély-téren lesz. A verseny mindkét nap úszással kezdődik, az indulók az új kajakháznál csobbannak majd vízbe, hogy átússzanak a tavon a platánfáig. Idén újdonság, hogy a verseny 600 férőhelyes depója, ahol a kerékpárok állomásoznak, az Esterházy-kastély parkjában lesz kialakítva. A biciklikkel a szombati versenyzők 40, a vasárnapiak 90 kilométert tekernek majd. Ezt követi a futás. Szombaton egy tizest, avsárnap pedig 21 kilométert kell még leküzdeniük a triatlonistáknak az Öreg-tó körül. 

A verseny ideje alatt tét tatai kisgyereknek gyűjt az Önkéntesség Tatán és Környékén Egyesület. Ahogy arról beszámoltunk, triciklijüknél a szívműtött Boginak, illetve az autóbalesetben súlyosan sérült Tamásnak várják majd a felajánlásokat. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában