Triatlon

2022.07.10. 22:11

Az idén is úsznak, futnak, tekernek Tatán az Old Lake Man rövid- és középtávú versenyzői

A nagyszabású, látványos sporteseményt ebben július 16-án és 17-én rendezik meg a vizek városában.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

A Footour Futó, Kerékpáros és Triatlon Sportegyesület valamint Tata Város Önkormányzata sajtótájékoztatót tartott az idei Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságról és Középtávú Amatőr Magyar Kupáról az Esterházy-kastélyban. Az eseménnyel kapcsolatos részletekről a tata.hu is beszámolt.

2022-ben már 6. alkalommal érkeznek a triatlonisták Tatára. Július 16-án, szombaton a Rövidtávú Országos Bajnokság résztvevőinak, július 17-én, vasárnap pedig a Középtávú Amatőr Magyar Kupa indulóinak szurkolhatnak majd az érdeklődők. Idén újdonság lesz a versenyen, hogy a 600 férőhelyes depó, ahol a kerékpárok állomásoznak, az Esterházy-kastély parkjában lesz kialakítva, amivel a verseny még közelebb kerül a közönséghez. 

A két nap alatt körülbelül. 1000 versenyző úszik, fut és kerékpározik majd Tatán. Michl József polgármester a sajtótájékoztatón köszönetet mondott Róth Balázsnak és Róth Norbertnek, az esemény fő szervezőinek és alapítóinak, valamint mindazoknak, akik akár önkéntesként, akár szponzorként vagy bármilyen más formában hozzájárulnak a verseny sikeréhez.

20210718 Tata

Az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot rendeztek a városban és az Öreg-tavon

Fotó: Dallos István DI
Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra
Az úszás után kerékpárra váltanak majd a versenyzők (Forrás: Dallos István / 24 Óra)

A Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokság július 16-án szombaton 13:30-kor (férfiak) és 13:45-kor (nők) rajtol az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ elől, az eredményhirdetésre 18 óra 30 perckor kerül sor a Kastély-téren. Az indulók 1,5 kilométert úsznak az Öreg-tóban, majd ezt követően 40 kilométert kerékpároznak és 10 kilométert futnak, a teljes távot 4 óra alatt kell teljesíteniük. A Középtávú Triatlon Amatőr Magyar Kupa július 17-én vasárnap 9 óra 30 perckor rajtol ugyancsak a Kajakháztól, az eredményhirdetés 18 órától várható. A középtávon 1,9 kilométer úszás, 90 kilométer kerékpározás és 21 kilométer futás vár az indulókra, a szintidő 7 óra 30 perc.

Útlezásárok a rövidtávú OB távú futam alatt - Kerékpáros útvonal: Tata, Kastély tér - Hősök tere - Rákóczi út - Kossuth tér - Kocsi utca- Dózsa György utca - 8136-os út – 13-as út kereszteződéséig, ott fordító és megegyező úton vissza a Kastély térre. Az útlezárás várható ideje: 13:50-17:20-ig. Futóútvonal: Kastély tér -Tópart sétány, Öreg-tó körül illetve Rákóczi u. -Hajdú u. A lezárás ideje: 15:00-17:30- ig. (A versenyzők várható létszáma: 550-600 fő.)

Róth Balázs, a Footour SE elnöke, az Old Lake Man versenyigazgatója elmondta, a 2017 óta megrendezésre kerülő verseny történetének kezdetén nagyon bíztak a sikerben, amely hamarabb eljött, mint azt gondolták, hiszen az első országos bajnokság minden várakozásukat felülmúlta, s már hagyományosan, negyedik alkalommal adhat helyet Tata a megmérettetésnek, az Old Lake Man pedig a legszebb környezetben zajló hazai triatlonverseny lett.

Lezásárok a középtávú futam útvonalán - Kerékpáros útvonal: Tata, Kastély tér - Hősök tere - Rákóczi út - Kossuth tér - Kocsi utca- Dózsa György utca - 8136-os út – 13-as út kereszteződéséig, ott fordító és megegyező úton vissza Tatára, 8136-os út - Kocsi utca - Kossuth tér, ott fordító és ebből még egy kör, majd vissza a Kastély térre. Az útlezárás várható ideje: 10:00-15:00-ig. Futóútvonal: Kastély tér -Tópart sétány, Öreg-tó körül illetve Rákóczi u. - Hajdú u. A lezárás ideje: 12:20 - 15:20 -ig. (A versenyzők várható létszáma: 300-350 fő.)

– Minden évben ugyanúgy izgulunk és ugyanolyan lelkesen dolgozunk, mint az első alkalommal, sőt, lehet, hogy még jobban is, hiszen magasra emeltük a lécet, folyamatosan nagyok az elvárások velünk szemben, és nem lehet lazítani ha a magas színvonalat meg akarjuk tartani. Próbálunk évről-évre még jobban odafigyelni a legapróbb részletekre és javítani a hibalistánkon. A versenyzők azért is szeretik az eseményt, mert gyönyörű épített és természeti környezetben zajlik, e mögé azonban színvonalas szervezői munkát kell tennünk, ami nem lehet rutinfeladat, maximális odafigyelést és folyamatos újítást igényel -  fogalmazott Róth Balázs versenyigazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában